1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİK FİLM

  3. TPD 1. Kısa Film Yarışması Sonuçlandı

TPD 1. Kısa Film Yarışması Sonuçlandı

Yönetmenliğini Seren Gel ve Fırat Yavuz’un yaptığı ‘Dut Zamanı’ isimli kısa filme bu yıl 46. Düzenlenen Ulusal Psikiyatri Kongresi Kısa Film Yarışmasında ikincilik ödülü verildi.

A+A-

TPD Kısa Film Yarışması için başvuran 96 film arasından seçici kurul tarafından seçilen 25 film jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek ödül alan filmler belli oldu.. Dereceye giren filmlere ödülleri 5–9 Ekim 2010 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilen 46. Ulusal Psikiyatri Kongresi sırasında verildi.

TPD 1. Kısa Film Yarışması Sonuçları

1. lik Ödülü:

 Filmin Adı: Bîsqîlêt (Bisiklet) 
 Türü: Kurmaca 
 Yönetmen: İ. Serhat Karaaslan

2. lik Ödülü:

Filmin Adı: Dut Zamanı – Dema Tûya 
Türü: Kurmaca 
Yönetmen: Fırat Yavuz-Seren Gel 
ve  
Filmin Türü: Özgürlüğe Mahkum  
Türü: Belgesel 
Yönetmen: Nurullah Dinçer
 
3. lük Ödülü:

Filmin Adı:Güneşin Karanlığı 
Türü: Kurmaca 
Yönetmen: Ayşegül Yadigar Güneşin Karanlığı
 
Jüri Özel Ödülü:

Filmin Adı: İnsanın Deli Dediği 
Türü: Belgesel  
Yönetmen: Egemen Adak –Hira Selma Kalkan

'Dut Zamanı'na 2.'lik ödülünü "Özgürlüğe Mahkum" filmiyle paylaştı

MKM’ye bağlı Mezopotamya Sinemadan, yönetmenliğini Seren Gel ve Fırat Yavuz’un yaptığı ‘Dut Zamanı’ isimli kısa filme bu yıl 46. Düzenlenen Ulusal Psikiyatri Kongresi Kısa Film Yarışmasında ikincilik ödülü verildi.

96 filmin başvuru yaptığı yarışmada, son 25 film arasında finale kalan ‘Dut Zamanı ‘ ikincilik ödülünü almaya hak kazandı. Senaryosu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen TÜRSAK Vakfı “Geleceğin Sinemacıları” projesinde film yapım desteği alan film, festival serüvenine devam ediyor.

Filmin Konusu şöyle

Orta yaşlarının sonuna doğru gelen Kazım (45) köyündeki hayatının içinde köşeye sıkışmış, çaresiz olduğunu düşünmektedir. Çıkarsız, samimi kişiliği; bölgedeki savaşta korucu olmayı kabul etmeyerek gösterdiği tavrı, başta karısı olmak üzere bazı yakınlarını rahatsız etmiştir. Ekonomik olarak elinde avucunda bir şey olmayan Kazım’a karısı, hep serzenişte bulunmaktadır.

Savaş psikolojisinin, ekonomik sıkıntıların ve çevresindeki çıkarcılığın getirdiği ağır yükü artık kaldıramayacağını düşünen Kazım, günün birinde intihar etmeye karar verir. Bu andan itibaren onun için bir yolculuk başlar hem içe, hem de dışa yönelik. Düş ve gerçeğin içi içe geçtiği bu yolculuğunda ölüme doğru yol aldığını düşünen Kazım, ölümün ondan gittikçe uzaklaştığının farkında değildir.

Avrupa’da düzenlenen birçok Kürt Film Festivalinde gösterilen ‘Dut Zamanı’ Hamburg Kürt Film günlerinden sonra, aralık ayında yapılacak olan Kopenhag Kürt Film Günlerinde (Danimarka) ve Roma Kürt Film Festivalinde de (İtalya) gösterilecek.

Aktüel Psikoloji & ANF NEWS AGENCY

Bu haber toplam 5228 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum