1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİK FİLM

  3. Mutluluğun Peşinde Filmi / Fragman

Mutluluğun Peşinde Filmi / Fragman

Mutlu bir evlilikleri olan Becca ve Howie Corbett’ın yaşamı, oğulları Danny’nin bir trafik kazasında ölmesi ile alt üst olur. Psikolojik Dram türündeki filmin başrollerini N. Kidman, A. Eckhart paylaşıyor

A+A-

Mutluluğun Peşinde / Süre: 1 saat 31 dk
Yönetmen: John Cameron Mitchell
Oyuncular: N. Kidman, A. Eckhart 


Mutlu bir evlilikleri olan Becca ve Howie Corbett’ın yaşamı, oğulları Danny’nin bir trafik kazasında ölmesi ile alt üst olur. Çift karşılaştıkları bu yoğun acı ile baş etmeye çalışırken, bir taraftan da kendi ilişkilerinin çıkmazları ile karşılaşır.

Howie’nin acısı onu tuhaf bir nostaljiye kaptırır ve geçmişini yeniden sorgulatırken, Becca’nın yas süreciyle başa çıkma yöntemi çok daha farklı olacaktır. Becca oğlunun ölümünden sorumlu olan Jason adlı genç ile bir dostluk kurar ve onun dünyasını anlamaya çalışır. Acı Corbett çiftini farklı seçimlere sürüklerken, tehlikeli ve sürprizlerle dolu bir kendini keşfetme süreci onları beklemektedir.

‘Rabbit Hole / Mutluluğun Peşinde’, yönetmenlik kariyerine ‘Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı’ ve ‘Shortbus’ gibi kabına sığmayan, cüretkâr, biçimsel anlamda yenilikçi iki filmle başlayan birinden beklenecek en son film olsa gerek. John Cameron Mitchell bu üçüncü uzun metrajında, ilk iki filminde bağımsız bir ruhla, sözünü sakınmadan (ama belirli bir mizah tonunu da elden bırakmadan) işlediği meseleleri bir kenara atıp, ‘kaybı kabullenme’ temalı ana akım bir drama imza atıyor.

‘Mutluluğun Peşinde’, Becca ve Howie’nin dört yaşındaki oğullarını trafik kazasında kaybetmelerinin sekiz ay sonrasında açılıyor. Aradan geçen zamana rağmen yaşadıkları acıyı ilk günkü şiddetiyle hisseden çiftten Howie, terapi gruplarında insanlarla dertleşerek acısını gidermeye, geceleri yalnız kaldığında gizli gizli oğlunun videolarını izleyerek özlemini dindirmeye çalışırken, Becca kocasının aksine kendini duygusal olarak dış dünyaya kapatıyor.

Becca’nın iyi çekilmiş dramı

Ne var ki bir gün yolda görüp takip etmeye başladığı Jason, onun da oğlunun ölümünü kabullenip hayata yeniden tutunmak için kendi yöntemini bulmasını sağlıyor...

John Cameron Mitchell’ın yeni filminden Hedwig’in tokat gibi gücünü ya da Shortbus’ın muzip duygusallığını bekleyen izleyiciler hayal kırıklığına uğrayacaktır; ‘Mutluluğun Peşinde’, yönetmenin imzasını gizlediği, özellikle başrol oyuncuları Nicole Kidman ve Aaron Eckhart’ın performanslarıyla öne çıkan, insanın boğazına bir yumruk gibi oturan iyi çekilmiş bir dram.

Bu haber toplam 8345 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.