1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİK FİLM

  3. Kimliksiz Film Fragmanı

Kimliksiz Film Fragmanı

Evdeki Düşman filminden hatırladığımız yönetmen Jaume Collet-Serra yeni filmi Kimliksiz ile bu hafta sinema salonlarında yer aldı. Film klişe diyebileceğimiz senaryosuna rağmen, seyirciyi dinamik tutma noktasında başarı kaydediyor.

A+A-

Amerikalı Dr. Harris iş için gittiği Berlin'de otele yerleşeceği sırada çok önemli çantasını hava alanında unuttuğunu fark ederek geri dönerken yolda bir kaza geçirir. Gözünü açtığı hastane odasından ayrılıp, hayata döndüğünde beklemediği bir sürprizle karşılaşır; eşi dâhil hiç kimse onu tanımamaktadır. Üstelik eşinin yanında Dr. Harris olduğunu iddia eden başka bir adam vardır ve onun kim olduğunu ispatlayacak bir kimliği bile yoktur. Yabancı bir ülkede kimliğinin peşine düşen Dr. Haris kendi ile ilgili beklemediği sürprizlerle karşılaşacaktır.

TOPLUMSAL HAFIZAYA GÖNDERME

Berlin sokaklarında kimliğini unutan bir adam... Almanya, unutmanın memleketi. Filmin karakterlerinden Alman araştırmacı "Biz Almanlar unutma konusunda uzamanız. Bir zamanlar Nazi olduğumuzu unuttuk. Sonra da kırk yıllık komünizmi unuttuk" sözleriyle, Almanların toplumsal karakterlerine dair seyirciye önemli ipuçları veriyor. Tarihte yalnızca kendi vatandaşlarını değil, kendi dışındaki kimlikleri de tehdit eden, soykırıma imza atmış bu coğrafya, filmde bir kimliğini kaybetme öyküsüne ev sahipliği yapıyor. Dr. Harris şahsiyetinde somutlaşan kimlik arayışı öyküsü, soyut göndermeler vasıtasıyla filmin tümüne yayılıyor ve globalleşen dünyanın önemli sorularından birini işaret ediyor.

Bu haber toplam 7669 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.