1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. Filial Terapi - Teori ve Uygulama Rehberi

Filial Terapi - Teori ve Uygulama Rehberi

Dr. Rise VanFleet'in Çocuk Merkezli Oyun Terapisi kitabından sonra Filial Terapi kitabı da Apamer Psikoloji Yayınları'ndan çıktı. Teori ve uygulama rehberi olarak tasarlanan kitap 15 Mart'ta okuyucularıyla buluştu.

A+A-

Çocuk Psikoterapisi alanında çalışan ruh sağlığı uzmanlarının büyük merakla beklediği Dr. Rise VanFleet'in prestijli kitabı "Filial Terapi" APAMER Psikoloji yayınlarından çıktı...

 

Bu kitapta Rise VanFleet, orijinal Louise Guerney modeli Filial Terapi yaklaşımının rasyonelini, prensiplerini ve uygulanışını en sade ve anlaşılır bir dille adım adım anlatıyor. Özellikle becerilerin uygulanmasını çeşitli vaka örnekleri ile detaylandırdığı bölümlerle, uygulamalar sırasında karşılaşılan zorluklara yönelik önerdiği başa çıkma yolları zengin bir içerikle yer alıyor. Ebeveyn Çocuk İlişki Terapisi, Pernet-Caplin modeli gibi Filial Terapi yaklaşımından türemiş benzer yaklaşımların Filial Terapi’den  terapötik uygulama, içerik ve süreç farklarının anlatıldığı kısımların birçok alan uzmanı için yol gösterici nitelikte.

Filial Terapi Nedir?

Filial Terapi, bakım verenleri ve çocukları arasındaki ilişkiyi güçlendiren çocuklarının iç dünyasını anlayabilme ve onlara duygusal ve davranışsal sıkıntılarında aktif şekilde yardımcı olabilmenin yollarını öğreten hem terapötik, hem de psikoeğitimsel bir yaklaşımdır. 

Üçüncü edisyondan Türkçeye çevirisi yapılan Dr. VanFleet’in bu kitabı, Filial Terapi konusunda yazılmış benzersiz bir çalışmadır.  Dr. VanFleet bu metni hazırlarken öyle coşkulu ve açık bir dil kullanmış ki ortaya hem tecrübeli hem de acemi klinisyenlere hitap eden anlaşılabilir ve ilham verici bir eser çıkmış.

Eliana Gil, PhD,

Virginia, Fairfax Gil Travma İyileştirme ve

Eğitimi Enstitütüsü Kurucu Ortağı

 

Alandaki son gelişmelerle güncellenmiş bu edisyon, Filial Terapi’yi besleyen teknik yaklaşımların ayrıntılı açıklamalarını ve bu yaklaşımların nasıl entegre edildiğini içeriyor. Filial

Terapiyi klinik çalışmalarında kırk yılı aşkın süredir uygulayan biri olarak Dr. VanFleet’in bu incecik kitaba sığdırmayı başardığı faydalı bilginin yoğunluğuna hayran kalmamam mümkün değil.

Barry G. Ginsberg, PhD,

İlişkileri İyileştirme Merkezinin Yönetici Müdürü, Relationship Enhancement Family Theraphy ve 50 Wonderful Ways to Be a Single-Parent Family  kitaplarının yazarı

 

Tüm dünyada ve Amerika’da Filial Terapi’ye duyulan ilginin hızla arttığı şu dönemde tam da ihtiyaç duyulan güncel bir edisyon! Dr. VanFleet gerek Filial Terapi uygulamalarının yürütülmesinde işin “nasıl yapılır”ına odaklanmasıyla gerekse Filial Terapi alanındaki araştırma ve uygulamaları anlamayı kolaylaştıran bilgiler vermesiyle gerekse de bu alanı çokkültürlülüğü baz alarak irdelemesiyle harika bir kitap çıkarmış ortaya. Bu kitap kesinlikle çocuklarla ve ailelerle çalışan her klinisyenin vazgeçilmezi olacak!

Heidi G. Kaduson, PhD, RPT-S,

New Jersey ve New York Monroe Township’de özel bir kurum olan

Oyun Terapisi Eğitimi Enstitüsü’nde Yönetici

 

 

KİTAPTA NELER VAR - İLK 20 SAYFA

https://drive.google.com/file/d/1EXu2LFoOLVi0_8ES0OArr1DzhRzxzSpB/view

 

SATIN ALMAK İÇİN

https://www.psikolojistore.com/filial-terapi

https://kidega.com/kitap/filial-terapi-400323/detay

https://www.dr.com.tr/kitap/filial-terapi-oyun-yoluyla-ebeveyn-cocuk-%C4%B1liskilerini-guclendirme-teori-ve-uygulama-rehberi/rise-vanfleet/egitim-basvuru/psikoloji-bilimi/urunno=0001912973001

https://www.trendyol.com/apamer-psikoloji-yayinlari/filial-terapi-p-92656031

https://urun.n11.com/cocuk-ve-ergen-psikolojisi/filial-terapi-P483362876

Bu haber toplam 14314 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler