1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. EMDR Tedavisi ve Somatik Psikoloji Kitabı Çıktı

EMDR Tedavisi ve Somatik Psikoloji Kitabı Çıktı

Arielle Schwartz ve Barb Maiberger tarafından kaleme alınan "EMDR Therapy And Somatic Psychology" kitabı "EMDR Terapisi ve Somatik Psikoloji" Apamer Psikoloji yayınlarından çıktı. Çevirisini Klinik Psikolog Hanife Uğur Kural'ın yaptığı kitabın editörlüğün

A+A-

"Somatik Psikoloji ve EMDR Entegrasyonu: Travma Tedavisinde Sekiz Aşamalık Yaklaşım" adlı bu öncü kitap, travma tedavisinde kanıtlanmış etkili bir yaklaşım olan EMDR terapisini ve somatik psikolojiyi birleştirerek yeni bir perspektif sunuyor. Yazarlar, bu kitapta, EMDR terapisi ile somatik psikoloji müdahalelerini bir araya getiren sekiz aşamalık bir tedavi modelini detaylı bir şekilde açıklıyor.

Kitap, EMDR terapistlerinin taleplerini karşılamak üzere tasarlanmış olup, travma tedavisi konusundaki mevcut anlayışları geliştirmeye odaklanıyor. Yazarlar, bedenselleştirmeyi artırmak ve hedef geliştirmek için kullanılan pratik müdahaleleri içeren ileri düzey yazılı protokoller sunarak, klinisyenlere yeni perspektifler ve araçlar kazandırıyor.

Travmanın bedende iz bıraktığı gerçeğinden hareketle, kitap, terapistlere danışanların beden algılama ve hissetme kapasitelerini nasıl artırabileceklerini öğretiyor. Danışanların travmatik anılarla güvenli ve düzenli bir şekilde çalışmalarına yardımcı olan, kalıcı entegrasyonu destekleyen bütünleştirici bir tedavi modeli sunuyor.

Arka kapak yazısı

EMDR’nin sekiz aşamalık yaklaşımı travma tedavisinde oldukça etkili ve kanıtlanmış bir yaklaşımdır. Bu kitap, somatik psikoloji müdahalelerinin sekiz aşamalık bir tedavi modeli ile EMDR terapisine entegrasyonu için gittikçe artan talepleri karşılamak amacıyla EMDR terapistleri için yazılmıştır. Amaç, klinisyenlerin travma tedavisi ile ilgili mevcut anlayışlarını geliştirmeye odaklanmış önemli bir terapötik yaklaşım olarak EMDR terapisi ve somatik psikolojinin bir sentezini sunarak var olan yaklaşımları genişletmektir. Yazarlar, travma tedavisindeki bedenselleştirmeyi geliştirmek için kullanılan pratik müdahaleleri ve hedef geliştirmek için kullanılan ileri düzey yazılı protokolleri bu kaynak eserde bir araya getirdi. Bu kitabın bir diğer amacı, klinisyenlerin danışanlarıyla çalışırken kendi bedenselleştirilmiş farkındalıklarını nasıl arttırabileceklerini de daha iyi anlamalarını sağlamaktır. 

Travmanın bedende iz bıraktığını biliyoruz. Bu kitap, terapistlere danışanın be-deni algılama ve hissetme kapasitesini nasıl artıracaklarını öğreten, danışanın travmatik anılarla güvenli ve düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olan ve kalıcı entegrasyonu kolaylaştıran bütünleştirici bir tedavi modeli sunmaktadır. 

YAZARLAR

Arielle Schwartz, PhD, lisanslı bir klinik psikolog, EMDR Terapisi Eğitmeni, somatik psikoterapist ve Boulder, Colorado’da özel muayenehanesi olan sertifikalı yoga eğitmenidir. EMDR Terapisi ve Somatik Psikoloji de dahil olmak üzere travma iyileşmesi üzerine çeşitli kitapların yazarıdır.

Barb Maiberger, Somatik Psikoloji alanında Yüksek Lisans derecesine sa-hip olan Maiberger, MA, LPC, Maiberger Enstitüsü’nün kurucusu ve CE Program Yöneticisidir. “EMDR Terapisi ve Somatik Psikoloji” kitabının or-tak yazarı olan Barb Maiberger, EMDR Terapisti ve eğitmeni olup Colora-do Eyaleti’nde profesyonel danışmanlık yapmaktadır.


KÜNYE

Kitabın Adı: EMDR Terapisi ve Somatik Psikoloji
Orijinal Adı: EMDR Therapy And Somatic Psychology
Yazarlar : Arielle Schwartz & Barb Maiberger
Çeviri: Hanife Uğur Kural
Çeviri Editörü: Derya Altınay
ISBN: 978-625-99914-5-0 
APAMER Psikoloji Yayınları 1. Baskı Ocak 2024


KİTAPTA NELER VAR

KİTABIN İLK 28 SAYFA İÇİN TIKLAYINIZ


Kitabı Satın almak için

https://www.psikolojistore.com/emdr-terapisi-somatik-psikoloji

Bu haber toplam 1672 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.