1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. EMDR Çözümleri Kitaplarının Türkçe Edisyonları Çıktı

EMDR Çözümleri Kitaplarının Türkçe Edisyonları Çıktı

EMDR Terapisinin önde gelen prestijli isimlerinden Robin Shapiro'nun EMDR Soluation kitapları Apamer Psikoloji Yayınlarından "EMDR Çözümleri" adıyla çıktı.

A+A-

Dünya çapında tanınan EMDR (Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme) uzmanı Robin Shapiro'nun kapsamlı "EMDR Çözümleri" kitapları, Türk okuyucularıyla buluşuyor. Çevirmenliğini Klinik psikologlar Ayşenur Aldırmaz ve Klinik Psikolog Feyza Durmuş'un üstlendiği kitapların Editörlüğünü Avrupa EMDR Enstitüsü Akrediteli Süpervizöt Uzm. Psk. Dan. Derya Altınay üstlendi. 

296 + 440 sayfadan oluşan iki kitap EMDR terapisini esas alan uygulama örneklerini çeşitli olgu sunumlarıyla beraber ele alıyor. Kitaplar EMDR terapisi alt yapısına sahip klinisyenler için tasarlanmış olup uzman kitleye hitap ediyor.
Kitapların arka kapak yazıları ve ilk 25 sayfasına aşağıdaki başlıklardan ulaşabilirsiniz.

SATIN ALMA BAĞLANTISI

1. KİTAP ARKA KAPAK YAZISI

Başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere APA ve ilgili sağlık otoriteleri tarafından kanıtlanmış terapi modeli olarak kabul edilen EMDR, nitelikli ruh sağlığı uzmanlarına psikoterapi süreçlerinin yapılandırılması ve planlanmasında benzersiz olanaklar sunuyor. EMDR’nin Standart Protokolü, birçok bireysel klinik deneyim ve hakemli dergilerde yayınlanan araştırmalarla test edilerek doğrulanmıştır. 

EMDR terapisi, psikolojik travmaların kalıcı etkilerini hafifletme ve kişilerin yaşam kalitesini önemli ölçüde artırma potansiyeline sahip güçlü bir tedavi yöntemidir. 

Bu kitap, Robin Shapiro’nun öncülüğünde editöryal bir çalışma olarak tasarlandı. Robin Shapiro, EMDR uygulayıcılarından oluşan oldukça deneyimli uzmanları bu kitapta bir araya getirdi. Katkıda bulunanların her biri, temel terapötik bilgi ve becerileri anlaşılır bir dille akıcı bir biçimde sunuyor. Kitabın bölümleri farklı klinik popülasyonlara hizmet veren bu prestijli EMDR terapistleri tarafından yazıldı.  

“EMDR Çözümleri – İyileşmeye Giden Yollar” başlıklı bu benzersiz eserde, EMDR terapisti olan klinisyenler için gerek içerik gerekse vaka örnekleri cömert bir şekilde paylaşılıyor. Kitabın içeriğinde, her biri Standart Protokolü özgün ve son derece etkili yollarla geliştiren -Robin Shapiro’nun Favorim diye nitelendirdiği- on altı örnek EMDR çözümünü bulacaksınız. Bu çözümlerden ilham alarak var olan EMDR terapisi alt yapınızı zengileştirecek ve bu güçlü yöntemin uygulama alanlarını genişletebileceksiniz.

 

2. KİTAP ARKA KAPAK YAZISI

Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme (EMDR) terapisi, TSSB başta olmak üzere bir çok psikolojik problemin tedavisinde etkisi kanıtlanmış ve bilimsel olarak kabul edilen bir psikoterapötik tedavi yöntemidir.

Shapiro’nun “EMDR Çözümleri – İyileşmeye Giden Yollar”  kitabının devamı niteliğindeki bu editöryal kaynak, EMDR Terapisinin önde gelen uygulayıcıları tarafından yazılmış, farklı başlıklardaki problemleri tedavi etmek amacıyla EMDR yaklaşımlarını uygulamaya yönelik adım adım yönergeler sunmaktadır. Klinik deneyimlerle harmanlanmış zengin bir literatür ve vaka örnekleri, -nasıl yapılır yaklaşımı temelinde- klinisyenlerin terapi süreçleri için EMDR kullanırken etkili bir terapi deneyimi sergilemelerine yardımcı olacaktır.  

Robin Saphiro’nun ifadesiyle “Bu kitabın gerçek adı kapağa sığmadı.” Evet! Gerçekten muhtevası çok geniş bir kitap. Depresyondan, Yeme Bozukluklarına, Performans, Koçluk, Disosiyasyon, Bağlanma Sorunları, Karmaşık Travma, Somatik Terapi, Erken Travma, Medikal Kaynaklı Travma, Cinsel Suçlular ve Manevi Sorunlara uzanan oldukça geniş bir yelpazede EMDR terapisinin etkili gücünü cömert bir şekilde paylaşan benzersiz bir eser…

Birinci kitapta olduğu gibi; etiyolojiden nörolojiye, hazırlık aşamalarından tedavi stratejilerine kadar EMDR Terapisi için güçlü bir anoloji niteliğinde olan bu kitap, Robin Shapiro’nun editörlüğünde yaklaşık 20 yazarın katkısıyla editöryal bir çalışma olarak tasarlandı. Kitap 5 Temel Ünite başlığı altında sıralanmış 26 Bölümden oluşuyor.

SATIN ALMA BAĞLANTISI

KİTAPLARDA NELER VAR

1. KİTAP İLK 26 SAYFA İÇİN TIKLAYINIZ

2. KİTAP İLK 24 SAYFA İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 3620 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler