1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. Yazın "Ne Okusak?" Diyenlere Kitap Önerileri

Yazın "Ne Okusak?" Diyenlere Kitap Önerileri

Güneşli günlerde bir taraftan tatil yaparken bir taraftan dingin kafayla neler okunabilir? İşte hem yazın keyfini çıkarmak hem de "sıkı" kitap okumak istiyorum diyenlere kitap önerileri...

A+A-

Mario Levi'nin kitabı Bir Şehre Gidememek yalnızca hayallerimizde gidebildiğimiz, ya da gitmeyi göze aldığımız şehirleri anlatıyor. Bu şehirleri içimizde, gizli fotoğraflarımızla yaşatırız. Aslına bakılacak olursa, gerçek anlamını özel tarihlerimizde bulan bir tek şehirdir bu. Sınırlarını, kendi haritamızda, duygularımızla çizdiğimiz bir şehir... Dilini anlatmak ve birilerine duyurmak istediğimiz bir şehir...

Şiir sevenler için Cumhuriyet döneminin en verimli şairlerinden Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın Orda Karanlık Olurum'la başlayan kitaplaşmamış şiirleri dizisi Arkası Siz'le devam ediyor. Arkası Siz, şairin 50 "taze" şiirini bir araya getiriyor. YKY, Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın bugüne kadar yayımlanmış kitaplarında yer almayan şiirlerini ve bütün eserlerini şiirseverlerle buluşturuyor.

Murat Belge, İstanbul'u gezerken kullanacağınız bu rehber kitapta kentin tarihi duyarlığını yakalıyor, İstanbul'u sokak sokak gezdirirken anlattığı sevimli hikâyelere, olaylara ve kişilere kendi yorumunu katıyor. İstanbul Gezi Rehberi'nin gözden geçirilmiş yeni baskısında tarihi yarımada, Galata, Pera, Üsküdar, Adalar, Boğaziçi ve ayrıca Kadıköy'den Pendik'e, Florya'dan Küçükçekmece'ye, Kilyos'tan Polonezköy'e İstanbul'un birçok köşe bucağı yer alıyor. Gezilerinize yardımcı olması için her bölüm harita ve krokilerle desteklendi.

"Öyle Bir Hikâye" Sait Faik Abasıyanık'ın 100. yılı için, hayattayken yayımlanmış on hikâye kitabının bir araya getirilmesiyle hazırlanmış Türk edebiyatının hikâye ustasına bir doğum günü armağanı. Kitabı oluşturan on hikâye kitabının ilk baskılarının kapak fotoğraflarına da yer verilen bu kitap bir kez daha basılmayacak.

Yaz tatili klasikleri okumak için iyi bir fırsat olabilir. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Huzur'u Mümtaz'ın Nuran'a karşı aşkını merkeze alıyor. Mümtaz, Beyazıt Sahaflar Çarşısında, salaş dükkânlarda, bit pazarında, Çekmece'de balıkçı muhitinde ve kır kahvelerinde dolaştırırken, İstanbul'un bir kronikçisi, İstanbul'da eski zamanın donup kaldığı ve biriktiği köşelerin bir tasvircisi oluyor romanda. Huzur'un sonraki bölümlerinde Boğaz'a, zengin bir eve, sanki başka bir dünyaya geçiyoruz.

Genç Werther'in Acıları Goethe'nin çok ilgi gören kitaplarından biri. Romanın piyasaya çıkmasının ardından hem pek çok intihar vakası ile karşılaşıldı, hem de Almanya sokakları bir "Werther salgınına" uğrayarak, ortalığı mavi ceket, sarı pantolon giyen duygulu gençler istila etti. Genç Werther'in Acıları Werther adındaki genç bir hukuk stajyerinin, diğer taraftan nişanlı bir bayan olan Lotte ile intiharına kadar kurmuş olduğu ızdırap dolu münasebetini konu alıyor. Her ne kadar iç acıtıcı olsa da tatilde okumak için iyi bir seçenek.

Tatilde Orhan Pamuk okumak da iyi bir fikir olabilir. Kara Kitap roman kahramanı Galip'in başından geçenleri anlatıyor. Romana İstanbul ve tarihi hakkındaki uzun ve edebi düşünce yazıları da eşlik ediyor.

Yeni Şafak

Bu haber toplam 7094 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.