1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI NASIL DEĞİŞİR ?

ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI NASIL DEĞİŞİR ?

Üniversite sınavı yaklaşırken en çok merak edilenlerden birisi de taban puanlarının nasıl şekilleneceği.Sınav stresinin yanında özellikle tercih döneminde uzmanlar çok fazla araştırıp bilgi alınmasını tavsiye etmektedir.

A+A-

Üniversite sınavı yaklaşırken en çok merak edilenlerden birisi de taban puanlarının nasıl şekilleneceği. Hem sınav sisteminin değişmesi hem de puan hesaplamalarının değişimi ile geçtiğimiz senelerde oluşan puanlar maalesef çok anlam ifade etmiyor. Sınav stresinin yanında özellikle tercih döneminde uzmanlar çok fazla araştırıp bilgi alınmasını tavsiye etmektedir.

Öğrencilere bu konuda yardımcı olan tabanpuanlari.net sayfası üzerinden sadece geçen seneki puanlara değil son 5 yılın puanlarına erişebileceğiniz gibi aynı zamanda başarı sıralamalarına da erişiyor olacaksınız. Başarı sıralamaları neden taban puanlarından önemli? Çünkü puanlama sistemi değiştiği için herkes ilk kez bu puanlama ile tanışacak. Ancak başarı sıralaması hemen hemen her sene birbirine yakın çıkıyor.

Başarı sıralamasına bakarken özellikle dikkat edilmesi gereken bir husus yeni açılacak bölüm ve üniversitelerin yanı sıra mevcut kontenjanların da artırımıdır. Yeni kontenjanlarla beraber tercihler daha fazla çeşitleneceği için ister istemez başarı sıralamalarında gerileme oluyor. Mesela Boğaziçi üniversitesi psikoloji bölümü kontenjanı 70 kişiden 90 kişiye çıkması durumunda hem Boğaziçi üniversitesinin başarı sıralaması geriliyor hem de daha alt sıralarda yer alan psikoloji bölümleri gerilemiş oluyor. O yüzden bu bilgileri psikoloji taban puanları sayfasından kontrol etmekte yarar var.

Son olarak tercih yapılmadan önce lütfen kampüs nerede, ders geçme sistemi nasıl, ders alma sırasında ön koşul var mı, kampüse yakın yurtlar mevcut mu gibi bilgileri de araştırmakta yarar var. Özellikle taban puanları sayfası yetkilileri bu konuda sizlerin sorularını heyecanla beklemektedir.

Kaynak:www.benguturk.com

Bu haber toplam 5675 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.