1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. Sevgi Ülkesi Masalları & Mutluluk Ülkesi Masalları

Sevgi Ülkesi Masalları & Mutluluk Ülkesi Masalları

Sevgi Ülkesi Masalları ve Mutluluk Ülkesi Masalları isimlerini taşıyan kitapların ilki, Mevlana'nın Mesnevi'sinden; ikincisiyse Şeyh Sadi'nin Bostan ve Gülistan eserlerinden yararlanılarak hazırlanmış

A+A-

LALE TEKİN / Yeni Şafak - Kitap eki


Deniz kenarında, kumdan kaleler yapmaya benzer çocuk yetiştirmek. Sevgiyle inşa ederken minik kalenizi, rüzgârın gücünden ve dalgaların şiddetinden haberdarsınızdır. Bazen korkunç rüzgârlarla karşılaşır, endişeye kapılırsınız. Bazen dev dalgaları görür, umudunuzu yitirirsiniz. "Benim küçük kalem..." dersiniz, "Benim sevgili kaleciğim; bu sert rüzgârlara, bu azgın dalgalara karşı durabilecek mi? Denize kafa tutacak kadar sağlam olabilecek mi?"

Burada, çocukları anlatırken "kale" metaforuna başvurmamız boşuna değil. Tıpkı tüm ideolojilerin, çocuklara ve gençlere hitap etme çabasında oluşunun bir tesadüften ibaret olmayışı gibi... Çok bilindik bir gerçektir; nesilden nesile aktarılamayan değerler, yok olup gitmeye mahkûmdur.

Medeniyet kalemiz; çocuklarımız... Ve bu öyle bir kale ki bulunduğu yerde sapasağlam durabilmesi, harcının kendine has değerlerle karılı olmasına bağlı.

Kaleni kendi harcınla kar

Burada sorulması gereken hayati sorular var: "Kalemizin harcını kendi değerlerimizle karmayı nasıl başaracağız? Bize has değerleri ve bu değerlerden ilham alan, aynı zamanda da onları besleyen edebi, felsefi kaynaklarımızı çocuklarımıza nasıl ileteceğiz?

Ne mutlu ki son yıllarda kendi kültürel kaynaklarımız da artık çocuklarımızın dünyasında yer bulmaya başladı. Mevlana, Şeyh Sadi, Molla Cami, Beydaba ve daha pek çok kıymetli isimle tanıştı çocuklarımız.

Nesil Çocuk Yayınları, işte bu gayeyle iki yeni kitap sundu okurlarına. Sevgi Ülkesi Masalları ve Mutluluk Ülkesi Masalları isimlerini taşıyan kitapların ilki, Mevlana'nın Mesnevi'sinden; ikincisiyse Şeyh Sadi'nin Bostan ve Gülistan eserlerinden yararlanılarak Emel Nermin Temel tarafından hazırlanmış.

Bu kıymetli eserlerden çocuklara hitap edebilecek hikâyeler seçilmiş ve onların zevkle okuyabilecekleri bir şekilde sunulmuş. Bu sayede sabır, merhamet, cömertlik, alçak gönüllülük, yardımseverlik, adalet, gibi kültürel kodlarımıza işlemiş değerlerin çocuklara kazandırılması amaçlanmış. Diğer yandan da çocukların Mevlana'yla ve Sadi'yle tanıştırılması hedeflenmiş.

Kitaplar içerikleriyle olduğu kadar tasarımları ve çizimleriyle de dikkat çekiyor. Metnin akıcılığı, çizimlerin çekiciliği ve simli kapakların albenisi hesaba katılınca çocukların bu kitapları ellerinden düşürmeyeceklerini tahmin etmek hiç de zor olmuyor.

Mutluluk Ülkesi Masalları

Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde İran'da Şiraz diye bir memleket varmış. Burada Şeyh Sadi adında bir derviş dede yaşarmış. Sadi Dede çok bilgili, çok erdemli bir insanmış. Bilgisini çevresindekilere hikâyeler şeklinde anlatırmış. Bu hikâyeler çok beğenilmiş. Çevresindekiler tarafından kaleme alınmış. Ortaya “Bostan” ve “Gülistan” isimli iki hazine çıkmış. Bu hazineler dünyaya dağıtılmış. Elden ele dolaşmış, gönülden gönüle ulaşmış. Büyüklere hikâye, çocuklara masal olmuş. Bu masalları okuyan çocuklar “cesaret, sabır, cömertlik, merhamet, sorumluluk, büyük sözü dinlemek, vefa, alçak gönüllülük, yardımseverlik, adalet” gibi inciler kazanmış. Karakter eğitimini destekleyen ve erdemli insan olmayı öğreten bu masallar hayatınız boyunca en iyi arkadaşınız olacak.

Ömer Faruk Paksu

Nesil Yayınları

Ocak 2011, 256 sayfa, ISBN: 9789752698901

Sevgi Ülkesi Masalları

Zaman zaman içinde, evvel zaman içinde Çok uzaklarda değil hemen kendi ülkemizde Nur yüzlü pamuk sakallı bir dede varmış. Mevlana Dede hep iyiliğe yönlendirir, kötülükten alıkoyarmış. Sevgi dolu hikâyeler anlatır, her zaman güzel öğütler verirmiş. Bu hikâyeleri ve güzel öğütleri herkes öğrensin diye yazmaya başlamış. Bu yazılar yüzyıllar sonrasına kadar ulaşmış. Elden ele dolaşmış, dilden dile söylenmiş. Mevlana Dede vefat etmiş olmasına rağmen yüzyıllarca gönüllerde yaşamış. Siz de merak ettiğiniz değil mi bunları? Başka ülkelerden insanlar merak eder de siz etmez misiniz? Mevlana Dedenin Mesnevi isimli eserinden seçilen ve siz küçük dostlarımıza göre uyarlanan bu masalları ve öğütleri çok seveceksiniz. Karakter eğitimini destekleyen ve erdemli insan olmayı öğreten bu masallar hayatınız boyunca en iyi arkadaşınız olacak. 

Barkod : 9789752698161
Boyut : 135-195
Sayfa Sayısı : 264
Basım Yeri : İstanbul
Kapak Türü : Karton
Kağıt Türü : 2. Hamur
Dili : Türkçe

Bu haber toplam 13039 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.