1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ruh Sağlığı Yasa Taslağı İçin Uzmanlara Çağrı

Ruh Sağlığı Yasa Taslağı İçin Uzmanlara Çağrı

DBE'nin kurucusu Emre Konuk; Ruh Sağlığı Yasa Taslağı konusunda alan uzmanlarına çağrı yaparak ilgili kişilere bir an önce görüş bildirmeleri gerekliliği konusunda uyarılarda bulundu.

A+A-

Maruf BEÇENE'nin Haberi / Aktüel Psikoloji


Bilindiği üzere ülkemizde psikologların ve psikolojik danışmanların bağımsız çalışma koşullarını belirleyen bir yasa yok. Ancak son yıllarda yasa hazırlamaya yönelik çalışmalara yoğunluk verildi. 24 Kasım 2017'de taslak metin askıya çıktı. (Taslak Metin için tıklayınız)

Taslak metin üzerinde uzmanların çalışmaları devam ederken DBE'den Emre konuk taslağa yönelik eleştirilerini bir değerlendirme metni üzerinden alan uzmanlarıyla paylaştı. Ayrıca her madde için değerlendirme ve öneri içeren bir çalışma hazırlayarak yasal çalışmalarda aktif rol alan yetkililere gönderilmesi talebinde bulundu. Ruh sağlığı yasa taslağına yönelik ilgili dosyalara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı: Temel Sorunlar

Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı: Madde Analizleri ve Öneriler

Ruh Sağlığı Yasa Taslağı Değerlendire Formu Bu formu mensubu olduğunuz mesleki örgüte (PDR Derneği, Psikologlar Derneği, Psikiyatri Derneği... vb) gönderebilirsiniz.

 

Bu haber toplam 11130 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler