1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ruh Sağlığı Yasa Taslağı Askıya Çıktı

Ruh Sağlığı Yasa Taslağı Askıya Çıktı

Uzun bir süredir üzerinde çeşitli tartışmaların ve çalışmaların yapıldığı Ruh Sağlığı Yasa Taslağı askıya çıktı. Konuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

A+A-

Maruf BEÇENE / Aktüel Psikoloji


Uzun bir süredir ruh sağlığı uzmanlarının üzerinde çalıştığı Ruh Sağlığı Yasa Taslağı bu alanda yaptığı çalışmalarla öne çıkan Milletvekili Sayın Deniz Depboylu öncülüğünde ve Türkiye Psikiyatri Derneği ile eşgüdümlü olarak hazırlanıp askıya çıktı. Konuyla ilgili Türk PDR Derneği'nin resmi web sitesinde yer alan açıklamanın ayrıntıları şöyle:

Değerli meslektaşlarımız bildiğiniz gibi Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından 1 Kasım 2017 tarihinde psikolojik danışman, okul psikolojik danışmanı ve kariyer psikolojik danışmanı standartlarımız yayımlanmıştır. Bu gelişmeyi sizlere duyurarak mutluluğumuzu paylaşmıştık.

Derneğimiz tarafından yapılan önemli etkinliklerden bir diğeri de Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı çalışmalarını yürüten dernekler içinde yer almaktı. Değerli meslektaşımız Milletvekili Sayın Deniz Depboylu ve Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Timuçin Oral tarafından başlatılan bu girişimde Derneğimizi temsilen Genel Başkanımız Prof. Dr. Filiz Bilge, Doç. Dr. Aynur Eren Gümüş, Uzman Psikolojik Danışman Ebru Şafak Toksoy ve Uzman Psikolojik Danışman Fatma Zengin yer aldılar. İlk olarak 08.12.2016 tarihinde yapılan toplantıdan bu yana çok yoğun bir çalışmanın içerisine girilerek toplamda 12 toplantı ile “Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı” tamamlandı. Başta meslektaşlarımız olmak üzere çalışmaya emeği geçen tüm dernek temsilcilerine teşekkür ederiz. Tasarı ekte görüşlerinize açılmış bulunmaktadır. Bu sürede metin meclisteki yasama uzmanlarınca da gözden geçirilecektir. Askıya çıkarılma sürecinin tamamlanmasının ardından dernek temsilcileri TBMM’nde biraraya gelerek basın açıklamasıyla kamuoyunu bilgilendireceklerdir. Açıklamadan sonra tasarı Milletvekilimiz Deniz Depboylu tarafından Meclis Başkanlığına sunulacaktır.

Değerli meslektaşlarımız sizlerden görüşlerinizi [email protected] adresine yazmanız beklenmektedir. Bunun için ekteki tabloyu kullanabilirsiniz.

Görüş ve katkılarınız için çok teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,
Prof. Dr. Filiz BİLGE
Türk PDR Derneği Genel Başkanı

RUH SAĞLIĞI YASASI TASLAĞI METNİ (indirmek için tıklayınız..)

RUH SAĞLIĞI YASA TASARISI GÖRÜŞ VE DEĞERLENDİRME FORMU'nu (indirmek için tıklayınız...)

Bu haber toplam 12603 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler