1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. PTT'den ''Tarihi Saat Kuleleri Konulu'' Anma Pulu

PTT'den ''Tarihi Saat Kuleleri Konulu'' Anma Pulu

​​​​​​​PTT AŞ tarafından 2017 yılında ‘İzmir Saat Kulesi’ ve 2018 yılında ‘Dolmabahçe Saat Kulesi’ görsellerine yer verilerek tedavüle sunulan ‘Tarihi Saat Kuleleri’ konulu anma pulu serisine 2019 yılında da devam ediliyor.

A+A-

Bu kapsamda ‘Büyük Saat Kulesi’ görseline yer verilecek tek değerli anma pulu ile ilk gün zarfı 2 Nisan 2019 tarihinde tedavüle sunuldu.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) tarafından “Tarihi Saat Kuleleri” konulu anma pulu, 2019 yılı Pul Emisyon Programı kapsamında bugün tedavüle sunuldu. Posta pulunun yer aldığı portföy içerisinde; “Tarihi Saat Kuleleri” konulu 2 TL bedelli (36x78 mm boyutunda) Anma Pulu, söz konusu pula ait (140x210 mm boyutunda) 3,50 TL bedelli ilk gün zarfı PTT işyerlerinde, PTT’ye ait www.filateli.gov.tr web adresinde ve filateli cep uygulamasında satışı gerçekleştirilecek.

Söz konusu filatelik ürünlerin satışı ile aynı tarihte “Cemalpaşa PTT Merkez Müdürlüğü / Adana” adresinde “Tarihi Saat Kuleleri 02.04.2019 ADANA” ibareli ilk gün damgası kullandırılacak.

Tarihi Saat Kuleleri (Büyük Saat Kulesi) Hakkında:

Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Büyük Saat Kulesinin yapımına 1881 yılında başlanmış ve 1882 yılında Vali Abidin Paşa tarafından yapımı tamamlanmıştır. Tuğladan kare prizma şeklinde olan kule, 35 metreye yakın yüksekliği ile Türkiye’nin en uzun saat kulesi olma özelliğine sahiptir. Kulenin üzerinde çanın asıldığı baldaken sistemi ile yapılan köşk bulunmaktadır. Baldakenin örülü dört bir tarafına saat kadranları yerleştirilmiş olup her yarım ve tam saatlerde çalmaktadır. Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun şekilde restorasyonu yapılan saat kulesi günümüz özgün mimarisine kavuşmuştur. Saat Kuleleri, genellikle kentin en yüksek tepesine veya her yerden görülebilen meydanlarına inşa edilirler. Ancak Büyük Saat Kulesi, Adana’nın düz bir şehir olması sebebiyle şehrin stratejik bir bölgesine inşa edilmiştir.

Bu haber toplam 2506 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.