1. HABERLER

  2. KAVRAMLAR

  3. Munchausen Sendromu Nedir? Hastalığın Belirtileri nelerdir?

Munchausen Sendromu Nedir? Hastalığın Belirtileri nelerdir?

Temelinde ilgi odağı olma saplantısı yatan ve teşhis edilmesi oldukça zor olan Munchausen Sendromu yapay bozuklukların en uç tipidir. Hastalık taklidi, patolojik yalan (pseudologia fantastica) ve sürekli dolaşma üçlemi karakteristiktir. Konuyla ilgili mak

A+A-

Munchausen Sendromu ilk kez 1951'de hastane hastane dolaşıp öyküleri uyduran ve kendilerine gereksiz yere cerrahi girşiimler uygulanmasına razı bir grup hastayı belirtmek için Asher tarafından kullanılmıştır.

Munchausen Sendromu diğer adıyla Yapay Bozukluk, en ürkütücü psikolojik rahatsızlıklardan bir tanesi. Genellikle kişinin kendisini etkileyen bir durum olsa da bazı ekstrem vakalarda bakmakla yükümlü olduğu kişileri de etkileyebiliyor.

Temelinde ilgi odağı olma saplantısı yatan ve teşhis edilmesi oldukça zor olan Munchausen sendromu tam olarak nedir? 

Munchausen Sendromu

Munchausen Sendromu kısaca, kişinin gerçekte psikolojik ya da fizyolojik herhangi bir problemi olmamasına rağmen hastaymış gibi davranarak etrafındakileri aldatması, kandırmasıdır.

Bu kişiler başarılı bir şekilde şiddetli ağrı çekiyor, topallıyor, nöbet ya da baygınlık geçiriyor gibi yapabilirler.

Hatta çoğu zaman olayı rol yapmanın ötesine taşırlar ve daha inandırıcı olmak için hastalığın belirtilerini vücutlarına zarar vermek pahasına da olsa taklit ederler.

Kendilerini susuz bırakırlar, fiziksel olarak yaralarlar, zehirlerler ya da kullanmamaları gereken hassas ilaçlar kullanırlar. (Daha pek çok akıl almaz şey yapıyorlar ama oralara girmiyorum; midemiz atmasın.) Kaynak için tıklayınız

Munchausen Sendromu PDF Makaleler

 

Bu haber toplam 8355 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.