1. HABERLER

  2. SIRADIŞI

  3. İki günlük bebek bağırsak ameliyatı oldu

İki günlük bebek bağırsak ameliyatı oldu

Isparta'da, onikiparmak bağırsağında tıkanıklık tespit edilen 2 günlük bebek başarılı bir ameliyatın ardından sağlığına kavuşturuldu.

A+A-

CİHAN - Bebeğin organlarının normale döndüğü, ancak geçici bir süre damardan beslendiği belirtildi.

Isparta Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Mustafa Çelik, doğumlarda nadiren görülen bu hastalığın, altyapısı ve ekibi çok iyi hastanelerde ameliyat edilerek tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

Hastalığın 10 bin doğumda bir görülebilen bir vaka olduğunu ifade eden Çelik, "Bir boruyu düşünürseniz önü açık, arkası açık ortası tıkalı. Bu da geçişi engelliyor. Bunun sebebi de anne karnında bağırsakların gelişim sırasında bazı sıkıntılar yaşamasıdır. Aile ile görüşerek ameliyat kararı verildi. Çocuğu iki günlükken ameliyat ettik. Şimdi beşinci gününde ve oldukça da sağlıklı." diye konuştu.

Yeni doğan bir bebeği ameliyat etmenin kolay olmadığını, anestezi, ameliyat ve sonrasındaki bakımın çok hassas bir durum olduğunu anlatan Çelik, 3 santimlik bir alanda çalıştıklarını ve organlarında çok küçük olduğunu anlattı.

Çelik, çocukların anne karnında takibinin önemli olduğunu, doğum sonrasında kusma ve beslenme zorluğu çeken çocukların mutlaka kontrolden geçmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Hastane Başhekimi Uz. Dr. İshak Işık da beyin, kalp ve kemik hariç tüm organlarla ilgili cerrahi ameliyatları yapabildiklerini kaydetti.

Bu haber toplam 20933 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum