1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. EPA InterACT’ın son sayısı (Haziran 2021) yayımlandı!

EPA InterACT’ın son sayısı (Haziran 2021) yayımlandı!

Avrupa Psikiyatri Birliği (EPA) Ulusal Dernekler Konseyi'nin haberleşme bülteni olan InterACT’ın son sayısı (Haziran 2021) yayımlandı!

A+A-

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararıyla ilgili EPA’nın yapmış olduğu açıklama da Bülten’de yerini aldı. Alınan bu kararın şiddet ve ayrımcılığın tırmanmasına yol açacağı, önemli ruhsal sorun ve toplumsal acılara neden olabileceği uyarısında bulunulan, Sözleşmeden çekilme kararını kınayan, bu kararın iptali için gerekenin yapılması çağrısında bulunulan açıklama ile ilgili detaylar Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından da daha önce duyurulmuştu:
https://psikiyatri.org.tr/2394/avrupa-psikiyatri-birliginden-istanbul-sozlesmesiyle-ilgili-aciklama

10-13 Nisan 2021 tarihlerinde, yüksek bir katılım oranı ile gerçekleşen EPA’nın ikinci çevrim içi kongresi olan 29. Avrupa Psikiyatri Kongresi’nden haberlerin, çevrim içi eğitimler ve kurs olanaklarının, Erken Kariyer Psikiyatristlerinin deneyimlerinin yer aldığı InterACT’ın son sayısında, farklı ülkelerin psikiyatri derneklerinin gönderdiği ilgi çekici başka haberler de var.

TPD'nin web sitesinde yer alan açıklamada "İlgilenen meslektaşlarımız; InterACT’ın son sayısına EPA InterACT - June 2021 adresi üzerinden ulaşabilirler." ifadesine yer verildi.

Bu haber toplam 7740 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.