1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. Ekran Süresini Yönetme Becerileri Çalışma Kitabı Çıktı

Ekran Süresini Yönetme Becerileri Çalışma Kitabı Çıktı

Dr. Randy Kulman tarafında kalemalınan "The Gaming Overload - Workbook" kitabı "Ekran Süresini Yönetme Becerileri Çalışma Kitabı" adıyla Apamer Psikoloji yayınlarından çıktı.

A+A-

Video oyunlara bağımlılık, günümüzde giderek artan bir sorun haline gelmiştir. Oyunların etkileyici grafikleri, bağımlılık yaratan oynanış mekanikleri ve sürekli olarak güncellenen içerikleri, birçok kişiyi uzun saatler boyunca bilgisayar başına veya oyun konsolu karşısına kilitleyebilmektedir. Bu durum, iş, aile ilişkileri ve fiziksel sağlık gibi önemli alanlarda olumsuz etkilere neden olabilir. Bağımlılıkla mücadelede önemli bir adım, dengeli bir oyun süreci oluşturarak oyunların hayatın diğer yönleriyle uyumlu hale getirilmesidir. Ayrıca, ailelerin ve oyun geliştiricilerinin, oyunların potansiyel bağımlılık risklerini azaltmak için daha fazla farkındalık yaratmaları ve sınırlamalar koymaları da büyük önem taşır.

"Ekran Süresini Yönetme Becerileri Çalışma Kitabı," video oyun bağımlılığı gibi modern sorunlarla başa çıkmak için çok değerli bir kaynaktır. Bu kitap, bireylerin ve ailelerin dijital yaşamı dengelemeleri, ekran sürelerini yönetmeyi öğrenmeleri ve teknolojiyle daha sağlıklı bir ilişki kurmaları için pratik rehberlik sunar. Video oyun bağımlılığı gibi sorunlarla baş etmek için gereken farkındalığı artırırken, aynı zamanda bu becerileri geliştirmek için pratik ipuçları ve egzersizler sunar. Bu kitap, teknolojiyle daha bilinçli ve dengeli bir ilişki kurmak isteyen herkes için önemli bir araçtır ve bireylerin, ailelerin ve toplumun bu modern zorluklarla başa çıkmasına yardımcı olabilir.

 

Arka Kapak Yazısı

Video oyunların ekranlarında geçirdiğiniz süre ile gerçek hayat arasında denge kurabilirsiniz... 

Video oyunları oynarken saatlerinizi harcıyor musunuz?
Peki aynı zamanda insanlarla iletişime geçip, size ileride yardımcı olacak yeni beceriler geliştirmeye de zaman ayırıyor musunuz? Yoksa video oyunları uykusuz kalmanıza, arkadaşlarınız ile vakit geçirememenize, okulda geri kalmanıza mı yol açıyor? Video oyunu oynamak eğlenceli, zorlayıcı, ödüllendirici bir aktivite olabilir. Ama IRL hedeflerinizin önüne geçmeye başladığında, artık değişiklik yapmanın zamanı geldi demektir. Peki, nasıl hala hayatınızda önemli şeylere zaman ayırabilirken video oyunlarının tadını çıkaracaksınız?

Ekran Bağımlılığını Yönetme Çalışma kitabı, ekran sürenize sizin limit koymanız için sizi cesaretlendirecek peşin hükümsüz bir rehber. Böylece video oyunlarına olan tutkunuzu hayatınızın diğer yönlerine de yansıtabileceksiniz. Örneğin, arkadaşlarla vakit geçirmek, okulda veya sporda kendinizi geliştirmek, geleceğinizi planlamak… Bu çalışma kitabı oyun oynamayı tamamen bırakmanız için değil. Ama gaming ile dünyanın size sunduğu tüm şeyler arasında bir denge kurmaya hazırsanız, bu rehber size bunun yolunu gösterecek. 


EKRAN SÜRESİNİ YÖNETME BECERİLERİ - KÜNYE

 

Kitabın Adı: Ekran Süresini Yönetme Becerileri - Çalışma Kitabı
Orijinal Adı: The Gaming Overload - Workbook
Yazar / Editör: Dr. Randy Kulman
Çeviri: Zeynep Aktaş
Çeviri Editörü: Büke Tuncel
ISBN: 978-625-99914-2-9
APAMER Psikoloji Yayınları 1. Baskı 2023 Eylül


Kitabı satın almak için

 

Bu haber toplam 1338 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.