1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. Ekim Ayının Son Haftasında en çok satılan kitaplar

Ekim Ayının Son Haftasında en çok satılan kitaplar

İşte Ekim Ayının Son Haftasında en çok satılan kitaplar:

A+A-

HABER7.COM


İşte geçtiğimiz haftanın en çok satılan kitapları:

1 - Cahillikler Kitabı - John Lloyd,John Mitchinson - NTV Yayınları

Bildiğinizi düşündüğünüz her şey yanlış…Bu kitap, yaygın kanılarla ilgili yanlış bilgilerimizin ve yanlış anlamalarımızın kapsamlı bir listesini sunuyor.

2- Masumiyet Müzesi - Orhan Pamuk - İletişim Yayınları

Nobel ödüllü Türk Yazarı Orhan Pamuk'un son eseri.  Yayıncısı eseri, "Yalnız aşk değil, evlilik, arkadaşlık, cinsellik, tutku, aile ve mutluluk hakkındaki düşüncelerinizi de derinden etkileyecek bir roman..." olarak tanımlıyor.

3- Son Ada - Zülfü Livaneli - Remzi Kitabevi

Darbeci bir başkan, emeklilik yıllarını geçirmek üzere, herkesin her şeyiyle hoşnut olduğu cennet bir adaya yerleşir. Başkan, ruhuna dek işlemiş olan yıkıcılık potansiyelini, geçmiş politik gücünden de yararlanarak kullanmaya kararlıdır. Bu doğrultuda tüm adayı etkileyecek müdahalelere girişir. Livaneli'nin roman üslübunu ve kahramanlarının bizdenliğini tartışmaya gerek yok...

4- Olasılıksız - Adam Fawer - April Yayıncılık

Haftaardır çok satanlar listesinden düşemeyen bir eser. Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi? Siz hiç Loto’da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar?

5- Her Kuşun Eti Yenmez - Emin Çölaşan - Bilgi Yayınevi

Emin Çölaşan, Hürriyet’ten kovulma sürecini anlattığı ve bir milyon kişinin okuduğu Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi kitabından sonra, “işsizlik günlerinde” yaşadığı duyguları ve olayları bu kitapta anlattı. Bu konuda daha önce yazdıklarının nasıl doğru çıktığını, Tayyip Erdoğan ve Aydın Doğan’ın sözleriyle kanıtladı.

6- Uçurtma Avcısı - Khaled Hosseini - Everest Yayınları

Uluslar arası çoksatar listesine girmiş ve 8 milyonu aşkın kişi tarafından okunmuş olan Uçurtma Avcısı, hem 2006 hem de 2007'de Penguin/Orange Readers's Group Ödülü'nü kazandı.

7- Karanlıktaki Adam - Paul Auster - Can Yayınları

Uçsuz bucaksız Amerika kırsalının bir beyaz gecesinde daha, dünyayı kafamın içinde döndürerek yeni bir uykusuzluk nöbetiyle boğuşurken karanlıkta tek başınayım...

8- Yanılmışım Tanrı Varmış - Antony Flew - Profil Yayıncılık

Dünyanın en ünlü ateisti fikrini nasıl değiştirdi? Neden Allah'ın varlığına inanmaya başladı? sorularına cevap veren bu kitap aynı zamanda Türkiye'de kitapları ile son aylarda gündemde olan ateist Dawkins'in kitaplarında insanları nasıl yanılttığını da gözler önüne seriyor...

9- Ataların Hikayesi - Richard Dawkins - Hil Yayınları

New York Time editörünün "Darwin'in yapapamadığını darwinist ateist  Richard Dawkins yapıyor" cümlesi ile pazarlanan eser adından da anlaşılacağı gibi Evrim Teorisi üzerine felsefik yorumlar içeriyor. Kitabın içeriği konusunda en iyi tanım yine New York Time editörüne ait; "Muhteşem bir hikaye anlatıcısı!"..

10- Zar Adam - Luke Rhinehart - Pegasus Yayıncılık

Gündelik hayatından monotonluğundan sıkılmış psikiyatrist Luke Rhinehart Manhattan'da eşi ve iki çocuğuyla yaşamaktadır. Hem Batı hem de Doğu felsefelerinin hayatın anlamı alternatiflerinden tatminsizlik yaşayarak basit zar atışlarıyla kendi dinini oluşturarak hayatını sonsuza kadar değiştirir.

11- Son Harekat Kod Adı : Yahuda - Erdal Sarızeybek - Pozitif Yayıncılık
PKK belası bitti bitiyor derken bitmediğini ibretle izliyor ve görüyoruz. Son yapılan sınır ötesi kara operasyonu Türkiye'nin kararlılığını herkese gösterdi. Peki sonuç alabildik mi? Kimilerine göre evet, kimilerine göre hayır. Bölgeyi en iyi bilenlerden Emekli Albay Erdal Sarızeybek son yapılan sınır ötesi operasyonun perde arkasını ve bu oyundan kimin galip geldiğini, kimin kaybettiğini ayrıntılanyla anlatıyor.

12- Ölmeden Önce Keşfetmeniz Gereken 5 Sır - John Izzo - Pegasus Yayıncılık

 Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı kitabının yazarı Stephen Covey, bu kitap için “Hangi yaşta olursanız olun, bu kitabı gerçekten daha önceden okumuş olmayı dileyeceksiniz. Buradaki kişisel anekdot ve içten bilgelik yüreğinizi kuşatacaktır.” diyor.

13- Tuncay Güney Anlatıyor - Bedir Acar - Timaş Yayınları

Türkiye, çok şey bilenler için tehlikeli bir ülkedir… CHP Milletvekili Ali Topuz Kanada'ya gidip Ergenekon hakkında konuşmaması için Tuncay Güney'i tehdit etti mi? Yunanistan'dan kara para aklama karşılığında iktidarı ele geçirdikleri takdirde Ege Adaları'nın tamamını Yunanistan'a bırakacağına dair anlaşma imzalayan parti lideri kim?

14- Destina - Mine G. Kırıkkanat - Literatür Yayıncılık

Henüz yaşanmamış yakın bir geleceği anlattığı Destina’da “Bu romanda yazılı her şey doğru, hiçbir şey gerçek değildir” diyor Mine G. Kırıkkanat.

15- Empati - Adam Fawer - April Yayıncılık

Yaşamınızın kontrolü sizde değil! Öyle olduğunu düşünebilirsiniz, ama yanılıyorsunuz. Elbette ki kendi kararlarınızı kendiniz vermekte özgürsünüz. Bu kitabı kapatabilirsiniz.

16- Apokrifal - Aydoğan Vatandaş - Timaş Yayınları

1981 yılında Hakkari'de köylüler tarafından bir mağarada lahit içerisinde eski bir elyazması bir kitap bulunur. Aramice uzmanı Doç. Dr. Hamza Hocagil kısa süre sonra söz konusu metnin Arami dilinde fakat Süryani alfabesiyle yazılmış bir İncil metni olduğunu anlar.

17- Bitkisel Sağlık Rehberi - İbrahim Adnan Saraçoğlu - Saraçoğlu Enj. Danışmanlık

Achillie millefolium bitkisi civanperçemi, kandil çiçeği, akbaşlı, binbir yaprak otu, barsama otu adları altında satılmakta dır. Aynı bir bitkinin çok sayıda farklı türleri de bulunmaktadır. Türlerin farklılığı tedavi gücünü de farklı olarak etkilemektedir. Tüm bunlar, acaba doğru bitkiyi kullanıyormuyum sorusunu akla getirmektedir.

18 - Bin Muhteşem Güneş - Khaled Hosseini - Everest Yayınları

Nereye giderseniz gidin, ülkeniz peşinizden gelir diyor ya Kavafis. Artık siz orada yaşamasanız da o içinizde yaşar. Afganistan'ın Khaled Hosseini'de yaşadığı gibi…

19- Soğanı Soyarken - Günter Grass - Turkuaz Kitaplığı

Grass, bir insanın hayatındaki en heyecanlı dönemi anlatıyor, Soğanı Soyarken'de: Kişiliğin oluştuğu, biçim aldığı, bütün dış etkileri özümsediği dönemi. Savaş sonrasında Berlin'de ve Paris'te geçirilen özgür ve sanat dolu günler, aşklar, yokluklar ve unutamadığı bir anne… Soğan-Belleğin sayısız tabakasında birikmiş anılarıyla birlikte ilginç hayatını bütün çıplaklığıyla okuruna açıyor Grass.

19 - Pegasus Sırrı  Gregg Loomis  - Pegasus Yayıncılık

Da Vinci Şifresinden daha gizemli bir öyküsü olduğu belirtilen kitap okura "Birisi bir sırrı ne kadar süre saklayabilir? Peki ya eğer bu sır batı uygarlığının 2000 yıllık temel taşlarını yok edebilecek kadar önemli bir sır ise?" soruları ile sunuluyor...

Bu haber toplam 7187 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.