1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. Bir Şizofrene Göre Hz. Muhammed! "Aşkı Ekber"

Bir Şizofrene Göre Hz. Muhammed! "Aşkı Ekber"

Yazar İsa Yılmaz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in hayatını farklı bir açıdan ele aldığı kitabı Aşk-ı Ekber romanı çıktı.

A+A-

Kutlu doğum haftasının yaklaştığı şu günlerde Yazar İsa Yılmaz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in hayatını farklı bir açıdan ele aldı. Özellikle gençlerin ilgisini çekecek olan Aşk-ı Ekber romanı Kent Kitap'tan çıktı.

İşlediği bir cinayetten sonra felsefe profesörünün hayatı alt üst olur. Romanda, gerçeklik algısını yitiren profesörün hakikat arayışı karmaşık bir olay örgüsüyle anlatılmaktadır. Gerçeğin izini süren profesör bir türlü şüphelerden kurtulamazken vardığı her sonuçta bir başka sorunla karşılaşır. Tüm bu karmaşayı çözecek bir şeye ihtiyacı vardır. Her şeyi özetleyen bir kelimeye…

Acaba o kelime nerede çıkacaktı karşısına?

Allah'ın bir var etme sanatı olarak kullandığı altın oran ona bir yol gösterecek miydi? Acaba şizofreni denen çaresiz illetten kurtulmanın bir yolu var mıydı? Bu hastalığa çare olacak bilgilerle Hz. Muhammed (s.a.v.)'in yaşamı arasında bir bağ kurulabilir miydi?

İstanbul'da başlayan, Paris'e ve onun ardından Mekke'ye uzanan gizem ve akıl dolu bir maceraya hazır mısınız? Aşk-ı Ekber'in sayfalarını çevirebilirsiniz?

"Mekke'nin bu yolculukta ne işi var?" diye söylendi adam. Altmış yılda elde ettiği işaretler orayı gösteriyordu. "Altın Oran kuralına göre dünyanın kalbi Mekke'yse eğer, en büyük aşk ancak orada yaşanır," dedi. "Tılsımı çözecek efsun orada Kâbe'nin kalbinde, Hz. Muhammed'in (Allah'ın salat ve selamı onun üzerine olsun) ellerinde."Bir anda unutuverdi her şeyi, boğazın derin sularına külleri savrulan Yahudi kadını, altı yaşındaki İsa'yı, on sekizine ayak basan Rüya'yı, kırk beşindeki Filozof'u, Dedektif Kılıç'ı, Galata'daki Şair'i, İstiklal'deki Hayyam'ı...Acaba aşkı bulduğunda kendini de bulacak mıydı? Gerçekte o kimdi?Ruhunu göremeyecek kadar körsen, gerçeği değiştiremeyecek kadar özgürsün. Nedir o gerçek diye soracaklar. De ki: Aşk.(Tanıtım Bülteninden) 

  • Yazar: İsa Yılmaz
  • Yayınevi: Kent Kitap
  • ISBN: 9789944915434
  • Boyut: 14.0x21.0
  • Sayfa Sayısı: 289 
  • Basım Yılı: Nisan 2013
  • Cilt Durumu: Ciltsiz
  • Kağıt Türü: 2. Hamur
  • Dil: Türkçe 
Bu haber toplam 9471 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.