1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. Aşk Terapi Kitabı - Prof. Dr. Nevzat Tarhan

Aşk Terapi Kitabı - Prof. Dr. Nevzat Tarhan

Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ‘Aşk Terapi’ adlı kitabı ile aşkın nörobiyolojisini irdeliyor.

A+A-

“Aşk kavuşmanın engellenmesi ile hikâyeye dönüşür” derler aşk romanı yazanlar. Ancak aşk sadece edebiyatçıların konusu değil. Artık aşkın nörobiyolojisi ve kimyası ölçülebiliyor. Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ‘Aşk Terapi’ adlı kitabı ile aşkın nörobiyolojisini irdeliyor.

Artık aşkın kimyası ve nörobiyolojisi ölçülüyor, beyinde yarattığı etkiler görüntülenebiliyor. Mesnevi Terapi ve Yunus Terapi kitaplarının ardından Aşk Terapi kitabını okurlarına sunan Üsküdar Üniversitesi Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Leyla ve Mecnun bugün hayatta olsalardı bir psikiyatri hastanesine yatırılır, güçlü ilaçlar, elektriksel veya manyetik tedavilerle aşkları kabul edilebilir bir sınıra çekilebilirdi” diyor.

Kitapta “kime âşığım, aşk nedir, neden âşığım, ne şartlarda âşık oldum, nasıl âşık oldum, aşkımın zamanlaması nasıldı, aşkımı nasıl sürdürülebilir hale getirebilirim...” gibi sorulara cevaplar aranıyor.

Kitapta “Self Report” yani okuyucunun kendi kendisini değerlendirebileceği üç önemli ölçek; “yakın ilişkiler ölçeği”, “duygu ifadesi ölçeği” ve “yalnızlık ölçeği” sunuluyor.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, artık aşk duygusunu klinik ölçeklerle analiz edebildiklerini, arka planında neler yattığını daha ustaca ve ince yöntemlerle ayrıştırabildiklerini ifade ediyor.

"MEVLANA'NIN AŞK ÖĞRETİSİNİ YORUMLADIM"

Tarhan, “Aşkın hem biyolojik hem de psikolojik boyutunu inceleyebiliriz, fakat buna kadim bilgeliğin katkısını da eklemek gerekir diye düşündük. Bunun için, yeni bilgiler ışığında Doğu hikâyelerini ve Mevlânâ’nın aşk öğretisini yeniden yorumlamaya ihtiyacımız vardı. Bu kitapta bunu yapmaya çalıştım” diyor.

Yazar Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kitabıyla aşkın manasını anlamayı, acısını dindirmeyi, yaralarını tedavi etmeyi ve hayata renk katmaya katkı sağlamayı hedeflediğini, bunu başarırsa çok mutlu olacağını dile getiriyor.

 

Bu haber toplam 14164 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.