1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. Aşk Acısı Nasıl Geçer? Kitabı Çıktı!

Aşk Acısı Nasıl Geçer? Kitabı Çıktı!

Psikoterapist, Eğitimci ve Yazar Rukiye KARAKÖSE'nin son Kitabı Aşk Acısı Nasıl Geçer? Yediveren yayınları arasında çıktı.

A+A-

Aşk Acısı Nasıl Geçer? 


Yeryüzünde aşka dair söylenmedik söz kaldı mı? Bin yıllar geçse de aşk üzerine yazılıp söylenenler bitmedi, bitmeyecek.

Ne yaş, ne tecrübe, ne makam, ne mevki… Hiç biri insanın bu duyguyu yaşamasının önünde engel oluşturmuyor. Muhtemelen çoğu kişi hayatında en az bir kere o coşkuyu tadıyor.

 “Kalbim sıkışıyor, aklımdan çıkmıyor, midemde kelebekler uçuşuyor, ayaklarım yerden kesiliyor…” dedirten, zaman, mekan ve imkansızlık kavramlarını ortadan kaldıran, insanı delirten ve/veya akıllandıran bu duygu yoğunluğuna “aşk” deniyor.

Aşk yüzünden savaşlar çıkıyor, yeri geliyor kan dökülüyor, insanlar ailelerine yüz çeviriyor, yaşamları alt üst olabiliyor. Kimi zaman da mutlu evliliklerin başlangıcına yine “aşk” vesile oluyor. 
İlk bakışta çok cazip olan, ayakları yerden kesen bu duygu maalesef (belki de iyi ki) çok uzun sürmüyor. Çünkü aşıkken kişinin dış dünyayla uyumu bozuluyor, hayatının merkezinde sadece “O” oluyor. Adeta saplantılı bir biçimde aşık olunan kişiye odaklanılıyor. Aslında aşk  sevgiliden çok kişinin kendisiyle ilgili bir durum. İnsan, karşıdakini değil tabiri caizse ona yansıttığı ideali seviyor. Bu yüzden bir yanıyla aşk bir yanılsamadır denebilir.  Gerçekten de aşk sıra dışı bir durum ve sürekliliğinden ziyade bıraktığı izler sayesinde “yokken bile” hayatımızda her daim var olmayı sürdürüyor.

Psikolojik Danışman, Sosyolog ve İletişimci Rukiye Karaköse, farklı alanlarda çalışmanın avantajını değerlendirerek konuya geniş bir perspektiften yaklaşıyor. Sitemiz yazarlarından olan Karaköse, 2009'dan bu yana aşk acısı ile ilgili yüzlerce soruyu cevapladı. Aşk acısının nasıl geçeceğini, -aslında- geçip geçmeyeceğini, aşkın ve ayrılığın psikolojik açıdan nasıl süreçler olduğunu araştıran yazara bu ilhamı kendisine ulaşarak hikayelerini paylaşan danışanlar vermiş.

Çalışmada olabildiğince sade, kolay okunur ve anlaşılır bir dil kullanmaya dikkat edilmiş. Çok sayıda kaynağın, tez ve makalelerin taranmasına, yani araştırma ve incelemeye dayanmakla beraber akademik bir çalışma değil. Güncel ve akıcı. 

Gerçek hikayelere sıkça yer verilmiş. Böylelikle okuyanda "böyle hisseden bir tek ben değilim" duygusu uyandırıyor ve insanın "toparlanma" umudunu besliyor. 

Muhtemelen insanlık devam ettiği sürece bu konuda düşünenler, yazanlar da var olacak. Ve elbette insanlar da aşık olmaya ve aşk acısı çekmeye devam edecekler. Bu kaynak ise aşk acısına odaklanarak travmatik bir sürecin nasıl sağlıklı şekilde atlatılacağına dair önemli ipuçları sunuyor.  Konuyla ilgilenenler, aşkın psikolojik altyapısını merak edenler için mutlaka okunması gereken eserlerden biri.

Rukiye KARAKÖSE Kimdir?

Psikolojik Danışman, İletişimci, Sosyolog, Eğitimci, Yazar.

1977 İstanbul doğumludur. İlk lisans öğrenimini Davranış Bilimleri alanında tamamladı. Ardından İstanbul Kültür Üniversitesi, İletişim Sanatları (Burslu) ve Psikoloji Bölümlerinde okuyarak “Yüksek Onur” derecesiyle mezun oldu. Ayrıca Anadolu Üniversitesi “Sosyoloji” bölümünü Onur derecesiyle bitirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Bilimleri Anabilimdalı’nda tezsiz yüksek lisansını tamamladı. Halen Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Bölümü’nde ikinci yüksek lisans öğrenimine devam etmektedir.

Aile terapisi, cinsel terapi ve bireysel psikoterapi eğitimleri aldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve kamu kurumlarında psikoloji, eğitim ve iletişim alanlarında seminerler vermektedir.

Transpersonal / manevi psikoloji alanında çalışmaktadır. Benötesi Psikoloji ve Psikiyatri Enstitüsü yönetim kurulu üyesidir. İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Ney üflemekte ve Klasik Türk Müziği okumaktadır. Evli ve bir kız çocuğu annesidir.

Yayımlanmış Kitapları:

Aşk Acısı Nasıl Geçer?, Yediveren yy. 2013, İstanbul

Mevlana: Ruhsal Terapiler, Yediveren yy. 2011, İstanbul

Ailede Sorumluluk Eğitimi, Timaş yy. 2010, İstanbul

Ahlak ve Arınma (Yazar: Haris El-Muhasibi) adlı kitabın Arapça’dan Tercümesi. Semerkand yy. 2010, İstanbul

Erdemler Dizisi, (Eş Yazar), Timaş yy. 2009, İstanbul

Ergen Psikolojisi ve İletişim, Yakamoz yy. 2008, İstanbul

Çocuk Eğitiminde Babanın Rolü (Eş Yazar), Yakamoz yy. 2007, İstanbul

Web: www.rukiyekarakose.com


 

Bu haber toplam 13790 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.