1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. 2017 YGS ve LYS Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanır?

2017 YGS ve LYS Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanır?

18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında 2017 ÖSYS Tercihleri yapılacak. ÖSYM 22 Haziran'da Ön bilgi amaçlı olarak 2017 ÖSYS tercih kontenjanları kılavuzunu yayımladı.

A+A-

18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında 2017 ÖSYS Tercihleri yapılacak. ÖSYM 22 Haziran'da Ön bilgi amaçlı olarak 2017 ÖSYS tercih kontenjanları kılavuzunu yayımladı. Konuyla ilgili ÖSYM'nin sitesinde yayımlanan açıklamanın ayrıntıları şöyle:

"Bu kılavuz, adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmıştır. Bu nedenle, adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM’nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan  uyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

Tercih süresi, 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasındadır. Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız.

Bu kılavuz, Yükseköğretim Kurulu kararları doğrultusunda hazırlanmıştır. Kılavuzun yayımlanması ve uygulanması, Yükseköğretim Genel Kurulunun 18.05.2017 tarihli kararı ile kabul edilmiştir. 

2017 ÖSYS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

NOT: Tercih kılavuzunun güncellenme ihtimali olduğu için lütfen tercihlerinize son şekli verirken ÖSYM'nin sitesinden kılavuzun son sürümünü incelemeyi untmayınız

Bu haber toplam 8611 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.