1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Web bağımlısına 'Çin işkencesi'

Web bağımlısına 'Çin işkencesi'

Dünya basınına birkaç hafta önce konu olan Çin’in Shangdong eyaletindeki internet bağımlılığı tedavisinde, yatarak tedavi alan gençlere elektroşok uygulandığı bildirildi

A+A-

TARAF & AA - China Daily gazetesinde yer alan bir habere göre, Doktor Yang Yanxin tarafından yönetilen, bugüne kadar 3 binden fazla gencin tedavi edildiği klinikte, halihazırda yüz kişi tedavi görüyor.

Shangdong eyaletindeki klinikte, tedavi amacıyla yatırılan gençlere, çikolata yemek, yemekten önce hap almak, kendini banyoya kitlemek ya da Dr. Yang’ın koltuğuna oturmak gibi eylemler dahil, 86 kuraldan biri ihlal ettiğinde elektrokonvulsif terapi (EKT) uygulanıyor, yani elektroşok veriliyor. Velilerinse, çocuklarının tedavisi için, klinikte hastalara EKT uygulanacağına dair bir sözleşme imzalaması ve bir aylık tedavi ücreti olarak da 6 bin yuan (1300 TL) ödemesi gerekiyor.

Tedavi ihtiyaçlara göre tasarlanmış

Tedavinin detaylarının açıklandığı haber, başta psikiyatristler olmak üzere pekçok insanın tüylerini ürpertir nitelikte. Kliniğin yöneticileri ise, tedavi içeriğinin, birçok hastanın başından geçenleri yazmasının ardından belirlendiği ve ihtiyaca göre şekillendiği iddiasındalar. Klinikte 200 miliamperlik EKT tedavisi gören hastalar, bununla da kalmayarak, hatalarını diğer hasta ve ailelerinin yanında itiraf etmek, kendi ailelerinin yanında hatalarını kabul edip diz çökerek onlara bağlılıklarını bildirmek zorundalar.

Bu haber toplam 2692 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.