1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Van'da Ruh Sağlığı Standı Açıldı

Van'da Ruh Sağlığı Standı Açıldı

Van Sağlık İl Müdürlüğü, her yıl 4-10 Ekim tarihleri arasında tüm dünyada kutlanan Ruh Sağlığı Haftası nedeniyle stant açarak bilgilendirme kampanyası düzenledi.

A+A-

Van Sağlık İl Müdürlüğü, her yıl 4-10 Ekim tarihleri arasında tüm dünyada kutlanan Ruh Sağlığı Haftası nedeniyle stant açarak bilgilendirme kampanyası düzenledi.

VAN - Sağlık İl Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi dünyada, 1992 yılından bu yana her yıl 4-10 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Ruh Sağlığı Haftası"nda, bu yıl Valilik bahçesinde ve Van Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesinde stant açtı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Ruh Sağlığı Hizmetlerinin Toplumun tümüne ulaşmasını sağlamak ve Toplumu, Ruh Sağlığı konusunda bilinçli bir düzeye ulaştırmak gayesiyle çalışmalarda belirtilerek, kampanyanın amacı olarak işaret edilen "Ruh sağlığı hastalığından muzdarip olanların sesini duyurabilmek, toplumda ruh sağlığı konusunda bilgi ve anlayışın artmasını sağlamak olduğu kaydedildi. Kişinin ruh sağlığı ve yaşam işlevlerini koruyup desteklemek, Psikiyatrik ve nörolojik hastalıkların tedavi ve bakımını geliştirmek" hususlarında toplumun bilinçlenmesini sağlamak amacıyla bu çalışmalara devam edileceği belirtildi.

Açıklamada, Kampanya kapsamında Eğitim Araştırma Hastanesinde ve Valilik Bahçesi'nde bir program düzenleneceği belirtildi. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haber toplam 3134 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.