1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ünlü yazar koronavirüsü 39 yıl önce tahmin etmiş!

Ünlü yazar koronavirüsü 39 yıl önce tahmin etmiş!

Gerilim romanlarıyla çoksatanlar listelerini altüst eden 75 yaşındaki Amerikalı yazar Dean Koontz'un, 1981 yılında kaleme aldığı Karanlığın Gözleri (The Eyes of the Darkness) adlı kitabında, "Wuhan-400" adı verilen bir virüsten bahsettiği ortaya çıktı.

A+A-

"Wuhan virüsü" da denilen koronavirüs nedeniyle dünya çapında ölü sayısı gittikçe artarken, 1981 yılında yayınlanmış olan çoksatan kitaptaki şoke edici benzerlik, Twitter kullanıcılarının dikkatini çekti.

Amerikalı yazar Dean Koontz'un imzasını taşıyan 1981 tarihli gerilim türündeki "Karanlığın Gözleri" romanında "Wuhan-400" adı verilen bir hastalık olduğu ortaya çıktı.

Kitapları defalarca New York Times'ın çoksatanlar listesinde yer alan Koontz, kitabının 39. bölümünde Çin Komünist Partisi (ÇKP) tarafından Wuhan yakınlarındaki askeri laboratuvarlarda biyolojik silah olarak geliştirilen bir virüsten bahsediyor.

Kitapta Wuhan-400 araştırmasına öncülük eden ve Çin'in en tehlikeli kimyasal silahları hakkında bilgi sahibi olan bilim insanı Li Chen, ABD'ye iltica ediyor.

Kaynak
 

Bu haber toplam 3086 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.