1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye'de İlk domuz Gribi Vakası

Türkiye'de İlk domuz Gribi Vakası

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ABD vatandaşı olan bir yolcuda ''domuz gribi'' tespit edildi. Bakanlık hastanın gözetim altına alındığını açıkladı.

A+A-

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir yolcuda ''domuz gribi'' tespit edilmesiyle ilgili, ''Hasta, ABD vatandaşı olup havaalanında başka kişilerle temas etmeden yakınları ile birlikte izole edilerek gözlem altına alınmıştır'' dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir yolcuda ''domuz gribi'' tespit edilmesiyle ilgili, ''Hasta, ABD vatandaşı olup havaalanında başka kişilerle temas etmeden yakınları ile birlikte izole edilerek gözlem altına alınmıştır'' dedi.

Sağlık Bakanı Akdağ, konuyla ilgili Holiday İnn İstanbul Airport Nort Otel'de, bakanlık bürokratları ve İstanbul Valisi Muammer Güler ile düzenlediği basın toplantısında, ABD'den yola çıkıp Amsterdam üzerinden Irak'a gitmek amacıyla 14 Mayıs 2009'da İstanbul'a giden bir kişide, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan giriş yaparken yüksek ateş tespit edildiğini, bu kişide, Ulusal Grip Referans Laboratuvarlarında yapılan tetkikler sonucunda, ''domuz gribi'' virüsü bulunduğunun belirlendiğini ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü kuralları gereğince kişiden alınan numunenin Uluslararası Referans Laboratuvarına gönderileceğini belirten Akdağ, ''Hasta, ABD vatandaşı olup havaalanında başka kişilerle temas etmeden yakınları ile birlikte izole edilerek gözlem altına alınmıştır. Haseki Hastanesi'nde yatan ve genel durumu iyi olan hastanın tıbbi takibi yapılmaktadır. Bakanlığımız tarafından gerekli tüm tedbirler alınmış ve titizlikle uygulanmaktadır'' dedi.

Bakan Akdağ, hasta ile seyahat eden yolcu listesinin temin edilerek muhtemel temaslara ilişkin izleme çalışmalarına başlandığını kaydederek, prosedüre göre hastanın temas ettiği düşünülen kişilerin yakından izlendiğini ve bunlara koruyucu olarak ilaç da verilmeye başlandığını söyledi.

Akdağ, ''Bakanlığımız giriş kapılarında aldığı tedbirleri hassasiyetle sürdürmeye devam edecektir. Bugüne kadar aldığımız tedbirlerin ne kadar zamanında ve yerinde tedbirler olduğu, vakanın giriş sırasında tespit edildiğinden de rahatça anlaşılabilir'' diye konuştu.

Hasta ailesinin 6 kişi olduğunu ve izole edilerek kendilerinden numune alındığını ifade eden Akdağ, uçağın THY'ye ait olmadığını, yolcu sayısının 163 olduğunu ve 96 kişinin İstanbul'da kaldığını bildirdi.

Bu haber toplam 2041 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.