1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye'de bir ilk: Şizofreni kafe

Türkiye'de bir ilk: Şizofreni kafe

Şizofreni hastalarının çalışacağı bir kafe açılacak. Ankara Beşevlerde'deki Mavi At adlı kafe, 5 Haziran Cuma günü hizmete başlayacak.

A+A-

Şizofreni hastalarının çalışacağı bir kafe açılacak. Ankara Beşevlerde'deki Mavi At adlı kafe, 5 Haziran Cuma günü hizmete başlayacak.

Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Haldun Soygür yaptığı yazılı açıklamada, şizofreni hastalarının; toplumla bütünleşmek, tedaviyi desteklemek amacıyla açılacak olan kafede çalışacaklarını bildirdi. Bilomarfa'nın desteğiyle açılacak kafede çalışacak hastaların maaşlarının kafenin gelirinden sağlanacağını belirten Soygür, kişisel iletişim kurmada ciddi
güçlükleri olup kendine özgü bazı alanlarda becerileri olan hastaların mutfakta, iletişime daha açık hastaların ise servis elemanı olarak istihdam edileceğini anlattı.

Soygur, kafe uygulaması için hasta, yakınları ve gönüllü ruh sağlığı uzmanlarından oluşan ekibin ön eğitimden geçtiğini belirterek, "Şizofreni hastalarına yardımcı olma sürecinin en önemli bileşenlerinden biri rehabilitasyon merkezleridir. Ancak bu konudaki yetersizliği bu tür özel mekanlarla aşmaya çalışıyoruz. Uygulama, Türkiye'de de bir ilk olması açısından önemlidir" dedi.

Bu haber toplam 2301 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.