1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye dün gece ‘Evren’e kilitlendi!

Türkiye dün gece ‘Evren’e kilitlendi!

Milyonları ekranlara kilitleyen 'Var mısın yok musun?' da dün çok özel bir gece yaşandı. Görme özürlü Evren’in yarıştığı programda hüzün ve sevinç gözyaşları sel oldu aktı...

A+A-

HABER7.COM / ERSİN ÇELİK

Milyonları ekranlara kilitleyerek, reyting rekorları kıran Acun Ilıcalı’nın yapımcılığını ve sunuculuğu üstlendiği "Var mısın yok musun?" adlı yarışma dün gece birçok sürprize sahne oldu. Dünya 11 Mart görme engelliler günü münasebetiyle, görme engelli Evren’in yarıştığı gecede, Evren’e özel kurallar koyulurken, yarışma sonrasında engelliler içinde yardım toplandı.

Evren’e özel olarak 3 tane 500 bin YTL’lik kutunun yer aldığı yarışma, heyecanlı ve duygulu anlara sahne olurken, Evren finalde 100 bin YTL kazandı. Son 4 kutuya 500 bin, 100 bin, 25 bin ve 750 YTL ile giren Evren, bankacı Hamdi Bey’in 73 bin YTL’lik teklifini kabul etmeyerek kutu açtırmaya devam edince heyecan doruğa çıktı.

SON 4’DE MÜTHİŞ HEYECAN

Engellilerin gecesinde, 4. kutuda 500 bin YTL çıkınca stüdyodaki herkes hüzün gözyaşlarına boğulurken, onları teselli etmek 3 aydır yarışan görme engelli Evren’e düştü. Yaşam azmi ve kuvvetleri hisleriyle tüm Türkiye’nin sempatisini kazanan Evren, herkes ağlarken moralini bozmayarak, arkadaşlarını teselli etti. Son tura 100 bin ve 25 bin YTL’lik kutularla giren, bankacı Hamdi Bey’in 2 numaralı kutusuna teklif ettiği 46 bin ve 50 bin YTL’lik teklifleri kabul etmeyerek, 17 numaralı kutu ile değiştirerek kutusuna giden Evren gecede 100 bin YTL kazandı.

BU SÜRPRİZ HERKESE NASİP OLMAZ

Kendisine özel gecede, Acun Ilıcalı’nın yaptığı sürprizlerle sevince boğulan Evren’in, “İstanbul Üniversitesi’ne öğrencilerin yanına gidiyoruz” denilerek, Fenerbahçe’nin antrenmanına götürüldüğü görüntüler ve antrenman sahasında yaşananlar geceye damgasını vurdu.

Koyu Fenerbahçeliliği ile bilinen ve Şükrü Saraçoğlu’ndaki hiçbir maçı kaçırmadığını söyleyen Evren’e, Acun Ilıcalı ile Fenerbahçeli futbolcuların yaptığı sürpriz, Evren kadar herkesi şaşırttı. Samandıra tesislerinde, Fenerbahçeli futbolcuların sevgi gösterileri ile karşılanan ve karşısındakilerin öğrenciler değil de futbolcular olduğunun söylenmesi ile şaşkına dönen Evren’in futbolcular ve teknik direktör Zico ile girdiği diyalog ise çok ilginçti. Semih, Roberto Carlos, Alex, Volkan, Uğur Boral, Dievid ve Zico’yu kucağına alarak kaldıran Evren’i bağırlarına basan sarı lacivertli futbolcuların hemen hepsinin, Evren’i ekranlardan tanıdığı belirtildi. Başkan Aziz Yıldırım’ın özel izni ile yapılan bu sürprizle çok mutlu olduğunu söyleyen Evren, çok mutlu olduğunu ve milyonlarca kişinin hayal edemeyeceği duyguları yaşadığını söyleyerek duygularını şöyle ifade etti; “Görme özürlü olmama ömrüm boyunca çok üzülmedim ama en çok yapmak istediğim doya doya futbol oynamaktı. En çok da futbol oynayamadığıma üzülüyorum”

Acun Ilıcalı'nın, Evren'e yaptığı sürpriz herkesi duygulandırdı. Fanatik Taraftarı olduğu Fenerbahçe'nin antrenmanına katılan ve futbolcular tarafından bağırlara basılan Evren, Samandıra Tesisleri'nde unutulmaz anlar yaşadı ve yaşattı




“SENİNLE DANS EDECEK KADAR KÖR DEĞİLİM”

Yarışmada kazandığı 100 bin YTL ile ev almak istediğini söyleyen Evren’e gecede yapılan bir başka sürpriz ise, çok sevdiği şarkıcı Ferhat Göçer’in stüdyoya gelmesi oldu. Göçer’in söylediği şarkı eşliğinde, kendisi gibi görme engelli olan eşiyle dans eden Evren’in zaman zaman heyecanın doruklara ulaştığı gecede yaptığı espri ve şakalar herkesi kırıp geçirdi. Şarkıcı Ferhat Göçer’e “Seninle dans edecek kadar kör değilim” diyen Evren’in baba ve annesi ise evlatları ile her zaman gurur duyduklarını söyledi.

EVREN’LE ENGELLER AŞILDI

Yarışmanın yayınlandığı Show TV'nin katkıları ile özürlüler için düzenlenen yardım programında ise 4 milyon YTL'den fazla bağış toplandı. Evren gibi birçok engelli vatandaşımızın stüdyo konuğu olarak katıldığı programda tam bir sosyal ve ekonomik dayanışma yaşandı. 5 YTL karşılığında atılan SMS ve canlı olarak şahısların katılımı ile özürlüler için sabahın ilk saatlerine kadar yardım toplanan programa, sanat, siyaset, iş, spor dünyasından ve hayırsever vatandaşlar telefonla bağlanarak katkıda bulundu.  5633′e Avea, Turkcell, Vodafone’den “DESTEK” yazıp bir mesajla, engellilere 5 YTL’lik destek verilen kampanyanın bugün akşama kadar devam edeceği belirtildi.

Bu haber toplam 4723 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum