1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Terapi Portalı Yayın Hayatını Başladı

Terapi Portalı Yayın Hayatını Başladı

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Kurucu Başkanı Psikolog Emre Konuk'un önclüğünü yaptığı ve web ortamında ruh sağlığı hizmetlerini standardize etmeyi amaçlayan terapiportali.com sitesi yayın hayatına başladı.

A+A-

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Kurucu Başkanı Psikolog Emre Konuk'un önclüğünü yaptığı ve web ortamında ruh sağlığı hizmetlerini standardize etmeyi amaçlayan terapiportali.com sitesi yayın hayatına başladı.

Doğru kaynağa ulaşmanın gittikçe zorlaştığı sanal dünyada, yaşanan veri kirliliği artık herkes tarafından biliniyor. Doğru bilgiye doğru kaynaktan ulaşmanın gittikçe zorlaştığı psikoloji alanında kullanıcılara yardımcı olacak önemli bir kaynak da geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başladı. DBE Davranış Bilimleri Merkezi öncülüğünde hayata geçirilen www.terapiportali.com adlı site ziyaretçilerini psikoloji alanlında doğru uzmana götüren bir kaynak niteliğinde. Terapist bulma ve güvenme konusuna çözüm üreten site, danışanın ihtiyaçlarına cevap verdiği gibi terapiyle ilgili soru işaretlerini de gidermeye yardımcı olmayı amaçlıyor.

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Kurucu Başkanı Psikolog Emre Konuk, kişilerin yaşadıkları durumlar karşısında terapi desteğinin yadsınamaz bir öneme sahip olduğunun altını çiziyor. Hem uzmanlar hem de danışanlar için kurulan www.terapiportali.com ile kullanıcıların doğru bilgiye doğru kaynaklardan ulaşmasını amaçladıklarını anlatıyor.

İnternet’in son yıllarda bilgiye hızlı ve kolay ulaşma anlamında önemli bir araç olduğuna dikkat çeken Konuk, “İstediğimiz bilgiye İnternet sayesinde ulaşabiliyoruz. Ama doğru ve kaliteli bilgiyi filtreleyerek veren kaynaklar yok. Sadece terapist ve terapiyle ilgili bilgiyi toplamak, sorunun ne olduğunu belirlemek, hangi durumlarda kimlerle görüşeceğini bilmek ciddi bir zaman ve araştırma gerektiriyor. Bu konuda İnternet’te bilgi eksikliği çok fazla. Biz bu ihtiyaçları göz önüne alarak Terapi Portalı’nı oluşturduk” diyor.

Kurumlara tam destek…

Yayın hayatına başlayalı henüz bir hafta olmasına rağmen, yaklaşık 80 uzmanı bir araya getiren portalda kullanıcıların sorunlarını anlatabilecekleri forum bölümleri de yer alıyor. Sitede yer alan bilgilerin sistematik olarak sıralandığını anlatan Konuk, “Bu portal sayesinde herkes aradığı konuya sistematik bir şekilde ulaşabiliyor. Sitede psikoterapi ile ilgili her türlü bilgiye de ulaşmak mümkün. Bu hizmetten tüm danışanlar, uzmanlar ve kurumlar yararlanabilecek” diyor.
Nitekim site, ziyaretçilere ve uzmanlara sunduğu hizmetin yanı sıra kurumların da üyeliğine tam destek veriyor. Siteye üye olan kurumlar, uzmanlarını siteye dahil edip, blog yazısı ve video ekleyebildikleri gibi yine site üzerinden gelen kullanıcı sorularına da yanıt verebiliyor. “Herkesin bildiği gibi hem danışanlarımız hem de terapi hizmetini sunmaya çalışan profesyoneller için en güncel sorun hızlı ve güvenli bir iletişim gerçekleştirebilmek” diyen Terapi Portalı Web Yazılım Geliştiricisi Alihan Çetin, “Ziyaretçilere psikoloji, psikiyatri ve ruh sağlığıyla ilgili doğru ve güvenilir bilgi, profesyonellere ise uzmanlıklarını ve verdikleri hizmetleri tanıtabilecekleri bir blog sistemi sunuyoruz. Terapi Portalı, öncelikli olarak danışanların aradıkları seçenekleri sunan bir ortam olsa da, bundan çok daha fazlasını bünyesinde barındırıyor. Diğer bir değişle tam bir ruh sağlığı ve terapi platformu” diyor. Site hakkında daha fazla bilgi almak için www.terapiportali.com adresini ziyaret edebilirsiniz…

Uzmanlar ne diyor?

“Soru-cevap imkânı var”

Psikiyatrist  Dr. Nuşin S. Baydemir :  Burada psikolog, psikiyatr ve koçlarla bu uzmanlıklara ihtiyaç duyan danışanları buluşturmak hedefleniyor. Portalda uzman makaleleri, videoları, soru-cevap gibi imkânlar bulunuyor. Bünyesinde bir çok uzman barındırması ve saydam uzman profilleri sayesinde danışana, özgürce görüşmek istediği uzmanı seçebilme ve terapi alabilme imkanı tanıması da ayrıca çok anlamlı.

“Terapi Portalı büyük bir çözüm olacak”

Klinik Psikolog Eda Arduman: Biz terapistler danışanımıza ulaşmak için ancak birilerinin bizi önermesini bekleriz. Ancak danışanların yakınlarını da kabul edemeyiz. DBE’nin öncülüğünde bu portal bizim danışanlara ulaşmamızı, danışanların da güvenilir bir kaynak olan bu portal üzerinden bize ulaşmalarını sağlayacak.

Bu haber toplam 4987 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.