1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tecavüz mağduru akli dengesi bozuk kız korumaya alındı

Tecavüz mağduru akli dengesi bozuk kız korumaya alındı

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde tecavüze uğradığı ve hamile olduğu ortaya çıktıktan sonra ailesi tarafından zehirlenmeye çalışıldığı iddia edilen 16 yaşındaki akli dengesi bozuk kız korumaya alındı.

A+A-

HURRİYET - Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde tecavüze uğradığı ve hamile olduğu ortaya çıktıktan sonra ailesi tarafından zehirlenmeye çalışıldığı iddia edilen 16 yaşındaki akli dengesi bozuk Z.Ö’ye, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’dan yardım eli uzandı.

Çubukçu, zehirlenme olayının duyulmasının ardından, Turgutlu polisince, ailesiyle birlikte kaldığı evden alınıp hastaneye getirilen, ilk müdahalesinin sonrasında da İzmir’de tedavi gören ve bir kadın sığınma evine gönderilen Z.Ö’nün korumaya alınması talimatını verdi. Manisa Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve diğer yetkililerden konuyla ilgili bilgi aldıktan sonra Z.Ö. için "acil koruma kararı" çıkaran Çubukçu, aileyle de görüşülüp bilgilendirilmesini sağladı. Talihsiz Z.Ö’nün artık kendi yaş ve cinsiyetine uygun bir devlet kuruluşunda himaye edileceği, rehberlik ve psikolojik destek verileceği bildirildi. Z.Ö’nün tüm ihtiyaçlarının ve bakım masraflarının devletçe karşılanacağı kaydedildi.

Bu haber toplam 4071 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.