1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sri Lanka'da katliam gibi polis baskını: 6'sı çocuk 15 ölü!

Sri Lanka'da katliam gibi polis baskını: 6'sı çocuk 15 ölü!

Sri Lanka'da, geçen hafta yaşanan bombalı saldırıların ardından polisin bir eve düzenlediği baskında çıkan çatışmada 15 kişi öldü.Öldürülen 15 kişiden 6'sının çocuk olduğu ortaya çıktı. Baskında 3 şüphelinin de yaralandığı öğrenildi.

A+A-

Sri Lanka'da geçen hafta yaşanan intihar saldırıların ardından polis, ülke genelinde operasyonlarına hız verdi. Ancak bu operasyonların birinde kelimenin tam anlamıyla bir katliam yaşandı. Olaya ilişkin bilgi veren Polis sözcüsü Ruwan Gunasekara, polisin, militanların saklandığı ihbarı üzerine bir eve baskın düzenlediğini ve çatışma çıktığını kaydetti.

3 ŞÜPHELİ DE YARALANDI

AA'da yer alan habere göre şüpheli grupla polis arasında çıkan çatışmanın ardından evde 6'sı çocuk, 15 kişinin cesedinin bulunduğunu ifade eden Gunasekara, 3 şüphelinin de yaralandığını söyledi. Gunasekara, öldürülenlerden bazılarının Paskalya gününde terör saldırıları düzenleyenlerden olduğunun sanıldığını ifade etti.

PASKALYA KATLİAMI YAŞANMIŞTI

Sri Lanka'da pazar günü Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini sırasında Kochchikade'deki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar gerçekleştirilmişti.

253 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogoda'da üst geçit yakınında patlamalar olmuştu. Sri Lanka makamları, saldırılarda 253 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ ÜSTLENMİŞTİ

Hükümet, Paskalya gününde yaşanan saldırılardan Ulusal Tevhid Cemaati adlı yerel terör örgütünü sorumlu tutmuştu. Sağlık Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Rajitha Senaratne, örgütün saldırıları uluslararası bir terör şebekesinin desteğiyle gerçekleştirdiğinden şüphelenildiğini ifade etmişti. Bombalı saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Bu haber toplam 2283 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.