1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Şizofren piyanistin konserine büyük ilgi

Şizofren piyanistin konserine büyük ilgi

Dünyanın en önemli piyanistlerinden biri kabul edilen şizofreni hastası David Helfgott'un 6 Nisan'da Aya İrini müzesi'nde vereceği konserin biletleri 7 günde tükendi...

A+A-

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, hayatı, Oscar ödüllü "Shine" adlı filmle beyaz perdeye aktarılan şizofreni hastası Helfgott’ın konser biletleri yok satıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Hürriyet gazetesinin katkılarıyla 6 Nisanda Aya İrini Müzesi’nde gerçekleşecek David Helgott konserinin biletleri konserden bir ay önce tükendi.

Sanatçı yurt dışı konserlerine son veriyor

David Helfgott, Türkiye’deki ikinci ve son konserini de 8 Nisanda yine İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda verecek.

İlerleyen yaşı nedeniyle yaz sonunda yurt dışı konserlerine son verecek olan David Helfgott’u, Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda canlı dinlemek isteyenler için 8 Nisan son gün olacak.

Biletix yetkililerince, biletlerinin 15 güne kadar biteceği öngörülen konser, son yıllarda yapılmış en önemli klasik müzik konseri olma özelliğini taşıyor.

Biletleri satışa çıktığı günden bu yana Eric Clapton, The Cranberries, David Guetta ve Lord of The Dance gibi dünyaca ünlü birçok ünlü grup ve prodüksiyonu geride bırakarak Biletix satış listelerinde ilk dörtten geriye düşmeyen David Helfgott’a, bu konserlerinde Naci Özgüç yönetimindeki 70 kişilik İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

Dünyanın, çalınması en zor eserlerinden biri kabul edilen ve tam 12 kez tedavi görmesine sebep olan Rahmaninov’un 3. Piyano Konçertosu’nu çalmak için İstanbul’a gelecek Hefgott’ın konserleri İstanbulluların yanı sıra dünyanın birçok önemli tur operatörünün de özel turlar düzenlemesine neden oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen konserlerle ilgili yurt dışı turlarını organize eden İpek Yolu Turizm’in yetkilisi Erkan Aktaş, Helfgott’ın Rahmaninov’un 3. Piyano Konçertosu’nu çalacak olması nedeniyle başta İngiltere, Almanya, Fransa ve Yunanistan olmak üzere birçok ülkeden yoğun bir talep aldıklarını ve gelen talebi karşılamakta zorlandıklarını belirtti.

David Helfgott’un "The Last Great Romantic, Rahmaninov" adlı albümü, 4 milyondan fazla sattı ve "Billboard" dergisi tarafından en başarılı klasik müzik albümü seçildi.

1996 yılında aktör Geoffrey Rush’a "En İyi Erkek Oyuncu Oscar"ını kazandıran "Shine" filminde Helfgott’ın yaşam hikayesi beyaz perdeye aktarıldı. Filmde, ruh sağlığı yerinde olmayan, müzik aşığı bir babanın müzisyen kimliğini oğlunda yaşatmaya çalışması ve bu süreçte yaşanan dram konu edildi. (AA)

Bu haber toplam 2446 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.