1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Şimdi Bahar Temizliği Zamanı!

Şimdi Bahar Temizliği Zamanı!

Yeni sezon kıyafetlerinize yer açmanız lazım ama gardrobunuzda iğne koymaya bile yer yok! Üstelik yazlıklarla kışlıklar karışmış durumda... O zaman kolları sıvayın temizlik yapıyoruz...

A+A-

Yeni sezon kıyafetlerinize yer açmanız lazım ama gardrobunuzda iğne koymaya bile yer yok! Üstelik yazlıklarla kışlıklar karışmış durumda... O zaman kolları sıvayın temizlik yapıyoruz...
Dolabınız dolup taştıysa, eski giysileri değerlendirme, başkalarına verme veya yenileme zamanı geldi demektir. Peki, gardrobunuzu nasıl boşaltacaksınız? Öncelikle şunu belirtelim; temizliğe başlamadan önce dört farklı torba hazırlayın; atmak, başkasına vermek, başka bir şekilde kullanmak ya da saklamak için. İşte giysi dolabımızı yaza hazırlayacak bir kaç ipucu:

Eskimişleri Atın Gitsin

Dolaptaki eşyalarınızı seçerken acımasız olun; yani eskimiş, delikli ve yırtıkları olan, rengi solmuş kıyafetleri elde tutmayın. Az kullanılmış olanları mutlaka bir başkası giyebilir. Sizin gözünüzden düşmesi o parçayı tamamen değersiz hale getirmiyor.

Kilo Verince Giyersiniz!

Son 3-4 yıldır giymediyseniz hiç düşünmeden başkasına verin. Eğer gerçekten zorlanıyorsanız; özellikle de zamanında çok para vermiş olduğunuz bir parça konusunda, o zaman arkadaşlarınızı düşünün. Kardeşleriniz, kuzenleriniz veya diğer aile üyeleri... Sizin kilonuzda, boyu posu size yakın birileri mutlaka çıkacaktır. Son üç veya dört senedir giymediğiniz kıyafetleri vermeye çalışın. İhtiyacı olanlara yardım yapmak da çok uygun olur, unutmayın. Ve sonuç olarak bir türlü atamadığınız, birkaç kilo verince giymeyi düşündüğünüz o çok sevdiğiniz kot pantolonları 'zayıflayınca giymek üzere' ortadan kaldırın.

Klasiklere Mutlaka Yer Ayırın

Temel kıyafetleri, zamansız klasikleri tutmaya bakın. Güzel bir siyah pantolon, kaliteli bir çanta veya trençkot, modası geçmeyenler arasındadır. Burada temel kural özellikle iyi ve güzel hissetmenizi sağlayan parçaları saklamaktır.

Aksesuarlarınızı Düzenleyin

Kutularda ve kategorilere ayrılmış biçimde saklayın. Böylelikle elinizde neler olduğunu bilirsiniz. Kemerler için de bu iyi bir yaklaşım.

Askılardan Faydalanın
 
Yeriniz olduğu sürece tüm kıyafetlerinizi asmaya çalışın. İnce, demir ve genelde pantolon asmak için kullanılan çıkıntılı askılar penyelerin, gömleklerin omuz kısımlarında iz bırakıyor, dikkat edin !

Ayakkabı Kutularını Değerlendirin

Boş ayakkabı kutularını sakın atmayın! Çünkü onların üzerlerini kaplayıp güzelleştirebilir, içine ayakkabı veya takı gibi küçük şeyler koyabilirsiniz. Hepsini etiketlemeyi de unutmayın.

Ne Atabiliyor, Ne de Giyemiyorsanız...

Zamanında büyük paralar verdiğimiz, vazgeçilmezimiz olan bazı önemli parçaları ne atabiliyor, ne de o an o şekilde giyebiliyoruz. O zaman internetteki ikinci el satış sitelerinde satmayı deneyebilir, yerine başka birşey alabilirsiniz.

Kategorilere Ayırarak Yerleştirin

Kıyafetlarinizin tümünü çıkarttıktan sonra rafların tozunu alın, nemli bir bezle silin. Ardından tüm kıyafetlerinizi kategorilere ayırarak gardırobunuza yerleştirin. Herkesin düzeni kendine; sizin için ideal bir yerleştirme biçimi mutlaka vardır. Renge göre ayırmak iyi bir fikir. Böylelikle aradığınız parçaları kolay bulabilir, rahatlıkla renk kombinleri yapabilirsiniz. Sık kullanmadığınız abiye elbiseleri, gece kıyafetlerini elbise poşetlerinde saklayın.

Bu haber toplam 2359 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.