1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Siirt'teki Tecavüz Olayı İçin psikolog istendi

Siirt'teki Tecavüz Olayı İçin psikolog istendi

Siirt Valisi Şentürk: Cinsel istismardan mağdur olan çocuklar için uzman psikologlar istendi.

A+A-
Siirt Valisi Necati Şentürk, bir ilköğretim okulunda meydana geldiği iddia edilen cinsel istismar olayında mağdur olduğu belirtilen kızlar için uzman psikologlar istendiğini belirtti.

Vali Şentürk, olayın idari yönden tüm yönleriyle araştırıldığını belirterek, "Bu olayı idari açıdan tüm yönleriyle araştırıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden müfettişler istedik. Bunlar gelinceye kadar buradan görevlendirdiğimiz müfettişler çalışma yapıyor. Bunların dışında bir de Milli Eğitim Bakanı'mız Sayın Nimet Çubukçu ile de görüşerek uzman psikologlar istedim. Uzmanlar, mağdur olan çocuklara ve eğer gerekiyorsa okuldaki diğer öğrencilere psikolojik yardımda bulunacak. Bize ne düşen görev varsa yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.
 
Siirt "tecavüz" skandalıyla sarsılıyor. İlköğretim öğrencisi 7 kız çocuğuna tecavüz ettikleri öne sürülen ve 17 kişinin tutuklanması, 25 kişinin de gözaltına alınması skandalı, infial yaratırken Vali Necati Şentürk, kentte büyük tepki çeken olaya adı karışan iki kamu görevlisinin açığa alındığını söyledi. Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık, cinsel istismarla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve konu hakkında gizlilik kararı bulunduğunu belirtti.

TECAVÜZ SKANDALI

Siirt’te bir ilköğretim okulunda kız kardeşler 16 yaşındaki S.T., ile 14 yaşındaki H.T’ye Müdür Yardımcısı F.K.’nın tecavüz ettiği ve daha sonra kentte başka kişilere pazarlandığı iddia üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bugüne kadar, 7 ayrı kıza tecavüz edildiği gerekçesiyle 17 kişi tutuklandı, 25 kişi gözaltına alındı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık, soruşturmanın halen sürdüğünü ve soruşturma kapsamında gizlilik kararı aldıklarını açıkladı. Karamık, basında çıkan haberler üzerine de ayrı bir soruşturma başlattıklarını söyledi.

İKİ KAMU GÖREVLİSİ AÇIKTA

Siirt Valisi Necati Şentürk, savcılık soruşturmasının yanı sıra kendilerinin de idari yönden soruşturma başlattıklarını söyledi. Vali Şentürk, düzenlediği basın toplantısında, iddiaların ''nitelikli cinsel istismar olduğunu ve soruşturmanın gizli yürütüldüğünü'' kaydetti. Necati Şentürk, şunları söyledi: ''Valilik olarak yapılması gereken her şey yapılmıştır. Şüphelilerin ortaya çıkarılmasında bilgi ve belgelerin toplanması esnasında, çocukların yaşlarının küçük olması ve ilerideki psikolojik durumları göz önünde bulundurularak emniyet teşkilatı psikologla birlikte çalışma yürüttü.

15 KİŞİ TUTUKLANMIŞ

İki kamu görevlisi açığa alındı. Bunlar hakkında muhakkik görevlendirilmiştir. Ayrıca bağlı oldukları Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünden de müfettiş istenmiştir. Olayda adli açıdan gizlilik kararı alınmıştır. Biz teşkilat olarak psikologlardan yardım aldık. Aynı zamanda sosyal hizmetleri il müdürlüğü ile çalıştık. Öğrencilerimizden ya da mağdur kızlarımızdan iki tanesi il dışında ve bir sosyal hizmetler il müdürlüğüne ait kuruluşta himaye altında, yani koruma altına alınmıştır. Yaklaşık 25 kişi gözaltına alınmış. Bunlardan 15'i tutuklanmıştır. Bunların arasında polis ve asker yoktur.'' Bu arada, kız çocuklarından birinin okuduğu ilköğretim okulu müdür yardımcısının da olayla ilgili arandığı bildirildi.

SAVCI'DAN YAYIN YASAĞI

Buarada, Siirt Sulh Ceza Mahkemesi, cinsel istismar iddialarına ilişkin yayın yasağı kararı aldı. Mahkeme tarafından alınan kararda, dosyada gizlilik kararı bulunduğu belirtilerek, 5187 sayılı yasanın 3/2 ve anayasanın 26. ve 28. maddeleri gereği görsel, basılı yazılı yayınlarda yayın yasağı konulduğu bildirildi. Kararda, soruşturma dosyasının incelenmesinde, çocuğa nitelikli cinsel istismar suçundan soruşturmanın yürütüldüğü, şüphelilerin tespitine ilişkin soruşturma işlemlerinin devam ettiği ve mağdurların çocuk olduğuna dikkat çekilerek, ulusal basın organlarında bu soruşturmaya ilişkin gizliliği ihlal edici nitelikte yayınlar yapıldığına yer verildi.

KISITLAMA KARARI İHLALİ

Yapılan yayınlarla, kısıtlama kararının ihlal edildiği ve henüz haklarında kesinleşmiş mahkumiyet hükmü bulunmayan şüphelilerin suçlarının sabitmiş gibi yayınlar yapıldığı belirtilen kararda, ''T.C. Anayasası'nın 26. ve 28. maddeleri ve 5187 Sayılı Basın Kanunu'nun 3/2 maddesi gereğince yayın yasağı konulmasına karar verilmiştir'' denildi.

DİYARBAKIR'A GETİRİLDİ

Başsavcılığın mahkemeden aldığı yayın yasağı ardından, tecavüze uğrayan 14 yaşındaki H.T ile ablası 16 yaşındaki H.T ise Siirt Valiliği tarafından Diyarbakır Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından koruma altına alındı. Tecavüze uğrayan 2 kız çocuğu Diyarbakır'a getirilirken, 5 kız çocuğu ailelerine teslim edildi.

BAKAN AÇIKLAMASI

Buarada, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın Siirt İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne talimat verdi. Bu doğrultuda, mağdur kız öğrenci ve ablasının koruma altına alınarak, sosyal ve psikolojik destek verilmeye başlandı.  Mağdurların güvenlik amacıyla başka bir kente gönderildiği de bildirildi.

Ajanslar & İnternet Medyası

Bu haber toplam 7191 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum