1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Selahaddini Eyyubi Havalimanı Açıldı

Selahaddini Eyyubi Havalimanı Açıldı

100'den fazla saldırısı nedeniyle 2 yıl geciken Yüksekova'daki havaalanı açıldı. Başbakan Davutoğlu, “Ey Selahaddin Eyyubi... Sen nasıl Ortadoğu coğrafyasını kardeş kılmışsan biz de kardeş kılacağız” dedi...

A+A-

100'den fazla saldırısı ve engelleme çabaları nedeniyle açılışı 2 yıl geciken Selahaddin Eyyubi Havalimanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle hizmete girdi. Türkiye'nin 55., AK Parti döneminin 29. havalimanı, Hakkarililerin havaalanı özlemini de giderdi.

YENİ SINIR KAPISI

Davutoğlu, “Bugün güzel hediye olarak, Derecik-Karaüzüm Kapısı'nın da resmi açılışı için imzayı atıp öyle geldim. Hayırlı olsun. Bu havalimanı, sadece Hakkari'de yaşayan vatandaşlarımıza değil, Iraklı, İranlı misafirlerimize de mekan olacak, buradan uçacaklar. Vizyonumuz, Yüksekova'yı sadece Hakkari'nin değil, bütün çevre ülkelerin de önemli bir ulaşım merkezi kılmak, bu yolla, Hakkari'yi Türkiye'nin yükselen illeri arasına sokmaktır” diye konuştu.

SINIRLAR SUNİ OLACAK

Irak'taki Kürt, Türkmen, Arap, Sünni, Şii bütün Iraklıların kardeşleri olduğunu belirten Davutoğlu, “Bu suni sınırlar, zaman gelecek öylesine aşılacak ki kardeş kardeşle buluşacak. Herkes, bütün sınırlara saygı gösterecek ama Erbil'den Yüksekova'ya insanlar uçmak için gelecekler. Buradan oraya ticaret yapmak için gidecekler” dedi.

Bu haber toplam 5320 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.