1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sanal Psikoloğa Canlı Tokat

Sanal Psikoloğa Canlı Tokat

Sanal Psikolog Alanur ÖZALP canlı yayında Eliyle şifa dağıttığını iddia eden Sina isimli kadına "Böyle şeylere kesinlikle inanmıyorum. Bunlar şarlatanlık" deyince canlı yayında tokat yedi.

A+A-

Star TV’de Petek Dinçöz’ün sunduğu “Arım Balım Peteğim” isimli programa katılan ve şifa dağıttığını söyleyen Sina isimli çarşaflı kadın, ünlü uzman psikolog Alanur Özalp’e canlı yayında tokat attı. Yayın sırasında eliyle şifa dağıttığını söyleyen Sina isimli kadına Özalp, “Böyle şeylere kesinlikle inanmıyorum. Bunlar şarlatanlık” dedi. Bunun üzerine sinirlenen kadın, ayağa kalkıp Özalp’e tokat attı. Neye uğradığını şaşıran psikolog yaşanan olayın ardından sakinliğini korudu. 

Ayakta alkışladılar

“Ben onu bir hasta olarak gördüm. Bu yüzden tepki göstermedim” diyen Özalp’i programın sunucusu Dinçöz de takdir etti ve yaşanan olaydan dolayı üzgün olduğunu belirterek “Alanur Hanım çok sakin ve tam bir doktor gibi davrandı. Çok asil bir duruş sergiledi ve büyük sabır gösterdi” diye konuştu. Seyirciler tokat atan Sina isimli kadını yuhaladı, Alanur Özalp’i ise ayakta alkışladı.

Konuyla ilgili web sitemize bir değerlendirme yapan İstanbul İl Ruh sağlığı birim şefi Psk. Cüneyt KAYHAN ruh sağlığı uzmanlarının değerlendirme yaparken daha temkinli bir dil kullanmalarının gerekli olduğunu ifade ederek; " Daha öncede bir çok programda ruh sağlığı ilgililerinin biyoenerji ve parapsikolojik teknikler kullanan kişilere dönük değerlendirmelerde nispeten provakatif ifadeler kullandıklarını bununda olmaması gereken gerginlikleri tetiklediğini" ifade etti. Cüneyt KAYHAN "Parapsikolojik yöntemlerle şifa dağıttıklarını iddia edenler eleştirilirken, bilimsel ifade ve değerlendirme sınırlarının dışına çıkılmaması" gerektiğini ifade etti.

Bununla beraber Psk. Dan. Serkan GÜRGENCİ eleştiri, düzeyini kaybettiğinde bir provakasyona dönüşür diyerek şunları ifade etti; "Şarlatan, sahtekar gibi kavramlar bilimsel eleştiri dilinin bir ifadesi olarak düşünülemez. Bu kavramlar kışkırtıcı ve saldırganlık dürtüsünü harekete geçirici işleve sahiptir. Bu konularda değerlendirme yaparken Uzmanların rahat ve kendinden emin olmaları ses tonlarının ikna edici düzeyde olması oldukça önemlidir." dedi.

Bu haber toplam 7653 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.