1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sağ Kalan Öğrencilere Psikolojik Destek

Sağ Kalan Öğrencilere Psikolojik Destek

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden 3 psikolog ve 1 psikiyatrist, Mardin'in Mazıdağı ilçesi Bilge köyünde 1 hafta boyunca görev yapacak.

A+A-

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden 3 psikolog ve 1 psikiyatrist, Mardin'in Mazıdağı ilçesi Bilge köyünde 1 hafta boyunca görev yapacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden, önceki akşam yaşanan ve 44 kişinin yaşamını yitirdiği, 3 kişinin de yaralandığı olayın ardından, köydeki vatandaşlara destek vermek amacıyla 3 psikolog ve 1 psikyatrist görevlendirildi.

Uzman personelin, saldırının şokunu yaşayan başta çocuklar olmak üzere tüm köylülere 1 hafta boyunca psikolojik destek verecekleri bildirildi.

Öte yandan Mardin Valisi Hasan Duruer, ailelerin izin vermesi halinde 48 çocuğu kendi himayeleri altına almak istediklerini söyledi.

Mardin’in Mazıdağ ilçesine bağlı Bilge köyünde meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerden 39’unun mezarlarına bugün aileleri tarafından gözyaşları içerisinde karanfiller bırakılırken, Mardin Valisi Hasan Duruer ise ailelerin onay vermesi durumunda 48 çocuğu kendi himayeleri altına almak istediklerini söyledi. Duruer, "Toplam 48 çocuğu, Devlet olarak aileler izin verirse kendi himayemiz altına alarak eğitimlerini üstlenmek istiyoruz. Aynı zamanda şimdilik psikososyal bir çadır kuruyoruz, psikologlar yönetiminde. Yarın da Sağlık Bakanlığı tarafından bir profesör doktor gelecek çocukların bu travmayı atlatması için. Bu ne töreye sığar ne de başka bir şeye. Bu vahşice bir cinayettir. Hoşgörü memleketi olan Mardin’in böyle anılması üzücüdür. Bu yapılanlar insanlık dışı cinayettir. Bu boyutta olması tahmin edilemez, her ne olursa olsun ihtilafların olması normaldir. Ama böyle büyük olmamalıydı" dedi.

Koruculuk sisteminin iyi yapılamadığı ve koruculukla alakası olmayan kişilere silah verildiği iddiasının sorulduğu Hasan Duruer, "Koruculukla alakası olmadığını düşünüyorum. Memlekete hizmet etmiştirler. Bu katliamı ilkel bir düşünce ile yapıldığını düşünüyorum, koruculukla alakası yoktur" dedi.

Öte yandan, Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen psikolojik destek çadırı kurulmaya başlandı.

Öğrencilere psikolojik destek

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, Bilge Köyü İlköğretim Okulu’nda 43 öğrenciye 2 öğretmen tarafından eğitim verildiğini söyledi. Okulda 20 erkek 43 öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, bir kız öğrencinin olayda hayatını kaybettiğini belirtti. Dal, "Olaydan sonra bazı öğrencilerimiz tüm ailelerini kaybetmiş, bazıları da anne ve babalarını kaybetmiştir. Okulun pazartesi günü itibariyle eğitime açılmasından yanayım. Durumu Sayın Valimiz ile değerlendireceğiz. Köyde eğitim gören öğrencilerin en yakın yatılı bölge okuluna nakledilmesi söz konusu olabilir. Öğrenciler olayın ardından büyük bir travma yaşadı. En kısa sürede bütün öğrencilere psikolojik destek vereceğiz. Bunun için rehberlik öğretmenlerimizi görevlendireceğiz" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, Bilge Köyü İlköğretim Okulu öğretmenlerinin nişan törenine katılmamasını da bir şans olarak değerlendirdi.

Bu haber toplam 1968 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.