1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ruh Sağlığı Hastanesi'nde moral günü

Ruh Sağlığı Hastanesi'nde moral günü

Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi'nde tedavi gören hastalar, doktorlar ve hemşireler "Dünya Ruh Sağlığı Günü"nde gönüllerince eğlendi

A+A-

YENİADANA.NET - Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde moral günü düzenlendi. Hastane konferans salonundaki "moral Günü"nde konuşan Başhekim Psikiyatri Uzmanı Dr. Bülent Demirbek, bu yıl kutlanan dünya sağlık gününde "Ruh Sağlığını tüm dünyada, tüm ülkelerde toplumun tüm kesimlerinin öncelikli konusu yapmak, küresel bir öncelik haline getirmek" teması olduğunu söyledi. Dünya üzerinde ruhsal rahatsızlığı olan yaklaşık 500 milyon kişi bulunduğunu, bu her 7 kişiden birinin tedavi gerektirecek derecede ruhsal sorunu olduğu anlamına geldiğine dikkat çeken Başhekim Dr. Bülent Demirbek, şöyle konuştu:
"Her dört kişiden biri ise yaşamının bir döneminde ruhsal hastalıklardan etkileniyor. Bu rakamlar ülkemiz için de geçerlidir. Ruhsal hastalığın bu kadar yaygın olmasına karşılık, rahatsızlığı olan her yedi kişiden ancak biri herhangi bir sağlık kuruluşuna tedavi için başvuruyor. Tedaviye başvurunun bu kadar az olmasında ruhsal hastalıkların belirtilerinin tanınmaması, tedavi edebildiğinin bilinmemesi, doktora-tedaviciye ulaşma zorluğu veya maddi maddi imkânsızlık ve ruhsal hastalıklar konusunda toplumda vad olan ön yargı/dalgalanma nedeniyle başvurmaya çekinme gibi faktörler rol oynuyor."

Demirbek, Ruh Sağlığı Hastanesi'nde öncelikle hasta yönetimli hizmetlere ağırlık verdiklerini, uğraş merkezi ve gündüz hastanesini açarak şimdiye kadar yapılmamış olanı yapmaya başladıklarını söyledi. Dr. Bülent Demirbek,"Bugün hastalarımız, gündüz hastanesinde seracılık, folklor, resim, takı tasarımı, ebru, aşçılık öğreniyorlar. Bundan sonraki amacımız, hastalarımızı hastanemizde birlikte yaşamaya alıştırarak toplum içinde yaşatmak olacaktır." dedi.

HASTALARDAN GÖSTERİ

Dünya Ruh Sağlı Günü nedeniyle Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir hastalıkları Hastanesi'nde düzenlenen etkinlikte, tedavi gören hastalardan oluşan folklor ekibi ile tiyatro ekibi bir gösteri sundu. Hastanede görev yapan Başhekim Yardımcısı, Psikiyatri doktoru, Psikolog, hemşire ve çalışanlardan oluşan koro da günün sevilen şarkı ve türkülerini seslendirdi.

Hastanede düzenlenen törene İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Uluyurt, Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, Hastane yöneticileri, Hastalar, Hasta yakınları, hastane çalışanları katıldı.
 

Bu haber toplam 3437 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.