1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ramazan Geldi İlk Teravih Namazı Kılındı

Ramazan Geldi İlk Teravih Namazı Kılındı

İslam dünyasının çoğu bugün Ramazan ayının ilk orucu tutmaya başladı. Camiler teravih namazı için doldu...

A+A-

Selimiye Camii'nde ilk teravih heyecanı 

Edirne'de bulunan tarihi Selimiye Camii'nde Ramazan ayının ilk teravih namazı heyecanı yaşandı. Teravih öncesinde insanlar camilere akın etti. Yurt genelinde birçok camii cemaatle doldu taştı.

İlk teravih için en çok tercih edilen camilerden biri de Edirne'deki tarihi Selimiye Camii oldu. Şehir merkezinde oturan insanların yanı sıra civar illerden ve yurt dışından gelenler de Selimiye Camii'ni doldurdu. Caminin önemli bir bölümü kadınlar için ayrıldı. Ayrılan mekan dar gelince yer genişletildi.

Camiyi dolduran cemaat önce Edirne Müftü Yardımcısı tarafından verilen vaazı dinledi.

Yatsı namazı ile birlikte teravih namazını eda eden insanlar, Ramazan'ın ilk gününde bol bol dua etti.

Eyüp Sultan Camii'nde 'ilk teravih' heyecanı

'On bir ayın sultanı' Ramazan ayının ilk teravihi bütün camilerde binlerce Müslüman'ın katılımıyla kılındı. Eyüp Sultan Camii de cemaatle doldu taştı. Özellikle Eyüp Sultan Camii'ne akın eden insanlar, Ramazan ayının İslam alemine hayırlı olmasını temenni etti.

Ramazan ayının ilk teravihini İstanbul'un tarihi camilerinde kılmak isteyen Müslümanlar, Sultanahmet, Eyüp Sultan, Süleymaniye, Fatih ve Beyazıt camilerine akın etti.

Eyüp Sultan Camii, yatsı ezanını okunmasına yaklaşık 1 saat kala doldu. Kadınların bir kısmı ile erkeklerin çoğunluğu cami içerisinde yer bulamayınca, namazlarını caminin avlusunda eda etmek zorunda kaldı. Binlerce Müslüman Ramazan ayının ilk teravihini Eyüp Sultan Camii'nde kılmanın mutluluğunu yaşadı.

İstanbul'un dört bir yanından gelen Müslümanlar, Ramazan ayının İslam alemi için hayırlı olmasını diledi.

Gaziantep'te ilk teravi namazı kılındı

Gaziantep'te, Ramazan ayının ilk teravih namazı ile camiler doldu taştı. Ramazan heyecanını yaşayan çocuklar aileleriyle birlikte ilk teravih namazına katıldı.

İslam dünyasının heyecanla beklediği Ramazan ayı, ilk teravih namazının kılınmasıyla başladı. Ramazan-ı Şerif'in ilk teravih namazını camilerde kılmak isteyen vatandaşlar, camilere akın etti.

Namaz öncesi din görevlileri vaaz verdi. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı.

Gaziantep'te bu gece kalkılacak ilk sahurun ardından 04.04 ile 19.37 saatleri arasında oruç tutulacak.

Öte yandan, Gaziantep Müftülüğü, 5 Eylül'deki Kadir Gecesi'ne kadar sürecek 'Bin Bir Hatim' kampanyası düzenledi.

Diyarbakırlılar, ilk teravihte 'huzur' için dua etti

Ramazan ayının ilk teravih namazı Diyarbakır'da coşkuyla kılındı.

'İslam aleminin 4. Harem-i Şerifi' olarak kabul edilen Ulu Cami'ye akın eden Diyarbakırlılar, huzur ortamının sağlanması ve barış için dua etti.

Erken saatlerde camiyi dolduran Diyarbakırlılar, namaz öncesi yapılan vaazı dinledi, dualara hep birlikte 'amin' dedi.

Yatsı namazından önce yapılan vaazda ise, Ramazan ayının önemi anlatıldı.

Bursalılar, ilk teravihte camileri doldurdu

Ramazanın ilk teravih namazında Bursalılar camileri doldurdu.

Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı. Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak isteyen vatandaşlar camilere ve mescitlere akın etti.

Tüm İslam aleminde olduğu gibi Bursa'da da Ramazan'ın ilk teravihini idrak etmek isteyen Müslümanlar, camilere akın etti. Bursa'da da 7'den 70'e binlerce kişi akşam namazından itibaren teravih namazı için hazırlıklarını yapıp camilere akın etti.

Bursa'da ilk teravih namazı sebebiyle Ulu Camii başta olmak üzere Emir Sultan, Muradiye, Yıldırım Bezayıt gibi belli başlı camiler vatandaşlarca dolduruldu. Yanlarına çocuklarını alan aileler gecenin feyzinden faydalanmak için camileri doldurdu. Akşam ezanının okunmasıyla beraber camiler önünde toplanmaya başlayan vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, dualar ve ilahileri dinledi, bol bol namaz kılıp dua etti.

İlk teravih namazını Ulu Camii'nde kılmak isteyen Bursalılar, camiye akın etti. Erken saatlerde camiyi dolduran Bursalılar, namaz öncesi Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz tarafından yapılan vaazı dinledi.

Yapılan dualara hep birlikte 'amin' diyen Bursalılar, Müftü Mahmut Gündüz tarafından Ulu camide kıldırılan ilk teravihe katıldı.

İlk teravih namazını kılmaya gelenler, yaşadıkları mutluluğu dile getirdiler.


İslam Aleminin Geneli Bugün Oruca Başladı

İslam dünyasının çoğu bugün (11 Ağustos 2010 - Çarşamba) Ramazan ayına girdi. Türkiye, Kuveyt, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Lübnan, Ürdün, Libya, Filistin, Mısır, Sudan, Yemen, Malezya, Endonezya, Cezayir ve Tunus halkı bugün ilk orucu tuttu.

Suudi Arabistan hilal gözetleme merkezi tarafından yapılan açıklamada, Çarşamba günü yani 11 Ağustos’un Mübarek Ramazan ayının ilk günü olduğu ilan edildi.

Katar ve Ürdün Din İşleri Bakanlıkları da yaptıkları açıklamada, hilalin Salı akşamı görüldüğünü ve Çarşamba günü mübarek Ramazan ayının ilk orucunun tutulacağını açıkladı.

Mısır Fetva Merkezi de Çarşamba gününün hicri 1431 yılının Mübarek Ramazan ayının ilk günü olduğunu bildirdi.

Bu arada, Fas ve Umman devletleri ise hilali göremediklerini ve bundan dolayı Perşembe gününü Ramazan ayının ilk günü olarak ilan etti.

Bu haber toplam 4537 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.