1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Psikolojik Destek Evlerden Başlayacak

Psikolojik Destek Evlerden Başlayacak

Sağlık Bakanlığı'nın yeni uygulamasıyla doktorlar ağır ruhsal hastalığı olan hastaların evlerine giderek tedavilerini planlanlayacak...

A+A-

Ruh Sağlığı Eylem Planı ile ağır ruhsal hastalıklar için hastane merkezli hizmet modelinden toplum temelli hizmet modeline geçen Sağlık Bakanlığı, bu amaçla 48 ilde toplam 55 Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açarak hasta kabulüne başladı. Merkezler, hastayı devlete kayıtlı verilerinden tespit ederek önce telefonla merkeze davet edecek, gelmeyen ya da gelemeyen hastaların evlerine giderek tedavilerini planlanlayacak. Bakanlık, yine eylem planı dahilinde aile hekimlerini yaygın görülen ruhsal bozukluklar açısından eğiterek ruh sağlığı hizmetlerinin sağlık ocaklarında da yaygın bir şekilde verilmesini sağlayacak.

DOKTOR HASTAYI BULACAK

Sağlık Bakanlığı 48 ilde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açarak hizmete başladı. Merkezler, kendisine tanımlı bölgede yaşayan ağır ruhsal hastalığı olan bireyleri tespit ederek, kendileri hastaneye başvurmasa da hastaya ulaşarak müdahale edecek ve tedavisi için stratejiler geliştirecek. Bu amaçla gerek hastane kayıtlarından, gerekse bölgenin mülki-idari amirliklerinden elde edilen verilerle tespit edilen hastalar, önce telefonla merkeze davet edilerek, gelmeyen ya da gelemeyen hastalar evlerinde ziyaret edilerek, tedavileri planlanacak, sosyal hakları konusunda bilgilendirilecek, bu haklardan yararlanmaları için desteklenecek ve karşılaştıkları yaşam güçlükleriyle baş etmeleri için rehberlik edilecek.

CİHAN
Bu haber toplam 2849 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.