1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Psikolog Unvanına Doktora Şartı Getirildi

Psikolog Unvanına Doktora Şartı Getirildi

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından hazırlanan sağlık mesleklerinin yeniden tanımlanmasını ön gören yasa tasarısında psikolog ünvanına doktora şartı getiriliyor.

A+A-

BU HABER İÇERİĞİ 1 NİSAN ŞAKASI AMACIYLA ÜRETİLDİ. GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR.

Ruh sağlığı yasasının olmayışının doğurduğı sorunlar tartışılırken psikoloji mezunlarına bir şok da TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonundan geldi. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından hazırlanan sağlık mesleklerinin yeniden tanımlanmasını ön gören yasa tasarısında psikolog ünvanına doktora şartı getirilecek.

10 binlerce psikoloji mezununu etkileyecek olan tasarının meclisten geçmesi durumunda, psikoloji lisans veya yüksek lisans bölümünden mezun olmanın bir anlama olmayacak. Lisans mezunlarıyla beraber yüksek lisans mezunlarının da es geçilerek "psikolog ünvanı"nın doktora şartına bağlanmasında psikiyatri lobisinin etkili olduğu düşünülüyor.

Konuyla ilgili psikoloji sivil toplum örgütlerinden henüz bir açıklama gelmedi. Açıklama gelmeside beklenmiyor. Çünkü bu bir 1 Nisan şakası haberi.


ÇOCUKLAR İÇİN BDT EĞİTİMİ

Ayrıntılar için tıklayınız

bdt-egitimi.jpg

Bu haber toplam 17193 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum