1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. Pediatrik OKB için BDT Temelli Tedavi Rehberi - Kitap

Pediatrik OKB için BDT Temelli Tedavi Rehberi - Kitap

Çocuk ve Ergenlerde (Pediatrik) OKB için BDT Temelli Tedavi kılavuzu olarak hazırlanan "Çocuk ve Ergenlerde OKB Tedavisi" kitabı Apamer Psikoloji Yayınlarından çıktı. 320 sayfadan oluşan kitap 6 Ocak tarihinde okuyucularla buluştu.

A+A-

Pediatrik (Çocuk ve Ergen) OKB’nin Bilişel Davranışçı bir yaklaşımla tedavisini içeren bu özel kaynak bir buçuk yıllık özenli bir çalışmanın sonunda Türkçeleştirildi. Klinik Psikolog Pelin Ardanıç tarafından çevirisi yapılan kitap 320 sayfadan oluşuyor. Çocuk ve ergenlerde OKB’nin tedavisine yönelik kısıtlı kaynağın olduğu gerçeğini göz önünde bulundurduğumuzda bu kitap, ruh sağlığı uzmanları için önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır.

Bu tedavi kılavuzunun amacı, OKB'den etkilenen gençler ve aileleri ile çalışan ruh sağlığı uzmanlarına BTD temelli bir yaklaşım hakkında ayrıntılı bilgi vermektir. Bilişsel Davranışçı Terapi yaklaşımında birçok teknik kullanılmaktadır. Bu kitapta BDT tekniklerinden Maruz Bırakma & Tepki Önleme (MBTÖ) tekniği ile pediatrik OKB’nin tedavisi ele alınmaktadır. Çünkü MBTÖ’yü kapsayan Bilişsel-Davranışçı Terapi’nin (BDT), yetişkinlerde OKB için etkili bir tedavi olduğu düşünülmektedir ve bu tekniğin son yirmi yılda gençler üzerindeki etkililiği için de tutarlı kanıtlar ortaya konmuştur.

Psikoloji içerikli tematik yayıncılık yapan APAMER Psikoloji Yayınlarının 6. kitabı olarak baskıya giren bu kitap özel bir konu hakkında özel bir yöntemin kullanımını ele almaktadır. 

Kitapla ilgili içindekiler sayfası, satın alma platformları ve diğer ayrıntılı bilgilere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://www.aktuelpsikoloji.com/cocuk-ve-ergenlerde-okb-tedavisi-yeni-kitap-20473h.htm

Bu haber toplam 70016 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.