1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Otistik Çocuklar Psikolojik Danışmansız Bırakıldı

Otistik Çocuklar Psikolojik Danışmansız Bırakıldı

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilginç bir görevlendirme yaparak, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezin'de ki tek psikolojik danışmanı haftada dört gün başka bir okulda görevlendirdi.

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü skandal bir görevlendirmeye imza attı. Otistik çocukların eğitim gördüğü Zeytinburnu OÇEM'de kurumdaki tek psikolojik danışman, "başka okulda ihtiyaç var" gerekçesiyle haftada dört gün bir meslek lisesinde görevlendirildi. Otistik çocukların eğitim gördüğü merkezlerde her yirmi beş öğrenci için bir psikolojik danışman norm kadrosu açılabiliyor. Zeytinburnu OÇEM'de eğitim gören otistik öğrenci sayısı 80.

Konuyla ilgili Aktüel Psikoloji'ye açıklama yapan bir veli, görevlendirme haberini duyduklarında şok olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

" Bu görevlendirme bize psikolojik danışmanın layık görülmediği anlamını taşıyor. Engellilere karşı ayrımcılığın bir göstergesi. Açıkça yok saymadır. Otistik çocuğa rehber öğretmen gerekmez anlayışının bir yansımasıdır. Haftada bir gün okulda bir psikolojik danışman sadece sembolik olarak kalır. Bize bir faydası olmaz. Biz aileler çoğu zaman psikolojik olarak hassas bir yapıya sahibiz. Özel çocuklarımız var. Bu hassas yapı çoğu zaman bir uzman desteği ile ancak aşılabilir. Okulumuzun rehberlik servisi bu anlamda bizim için önemli bir dayanaktı."

Söz konusu görevlendirme yazısıyla başka okulda gönderilemek istenen K.T. görevlendirmeye ittiraz edeceğini ve gerekirse konuyu yargıya taşıyacağını belirtti. K.T'nin mesai arkadaşları; "Arkadaşımız çok başarılı birisi. Otistik çocuklarla ilgili bir çok proje hazırlamış, projeleri Avrupa'nın bir çok kurumu tarafından kabul görmüş,  Ulusal Ajans desteği ile uluslararası okullarla işbirliği olanaklarını oluşturmuş birisi. Hala devam eden Avrupa'daki çeşitli kurumlarla yapılan projelerin de birinci derecede koordinatör sorumlusu. Açıkçası hayal kırıklığına uğradık" dediler.

 

Bu haber toplam 6957 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum