1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Operasyon için kim ne dedi?

Operasyon için kim ne dedi?

Gözaltılarla ilgili AKP cephesi hukuka saygı vurgusu yaparken, muhalefet gözaltılara sert tepki gösterdi. İşte o açıklamalar:

A+A-

Ergenekon soruşturması kapsamındaki son gözaltılar, gündeme bomba gibi düştü. AK Parti cephesi hukuka saygı vurgusu yaparken, muhalefet gözaltılara sert tepki gösterdi. İşte o açıklamalar:

Devlet Bakanı Cemil Çiçek: Ben hiç o işlere girmem. (Kapatma davası ve Ergenekon soruşturması arasında bağlantı olup olmadığına ilişkin soru üzerine) Dışarıda, siyaset ve hukukun iç içe olduğu yönünde yorumlar, değerlendirmeler yapılıyor. Böyle yorumlar yapılıyor. Bunun dışında bir şey söylemem.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin: Bu bir soruşturmadır, soruşturmanın da gizliliği esastır. Adalet Bakanı olarak bu konuya herhangi bir açıklama yapmam söz konusu olamaz. Çünkü yargı bağımsızdır. Erkler birbirinin işine müdahale etmez.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat: Müdahil olmamamız lazım. Yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına saygı duymalıyız. n TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya: Gizli takibat yürüyor. Olağandışı bir olay. Şu anda durum net değil. n AK Partili Zafer Üskül: Ben yargıçlara güveniyorum, yargının bağımsız olduğunu düşünüyorum.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav: Gözaltıların nedenleri kısa zaman içinde aydınlatılmalı ve kamuoyu bilgilendirilmelidir. Hukuk devletinde keyfi uygulamalar yapılıyor sanısı, herkesi tedirgin eder.

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek: Muhalefete, laik ve demokratik cumhuriyeti savunanlara dönük bir yıldırma ve korkutma hareketi genişleyerek devam ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş: Bu ülkenin ulusun birliğini, bütünlüğünü savunan demokratik laik cumhuriyeti savunan güçlere, karşı bir seferberlik başlatılmıştır.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce: Ben de ulusalcıyım beni de gözaltına alın.

DTP Grup Başkanı Emine Ayna: Anlaşıldığı kadarıyla, AKP hükümeti bu operasyonu kendi siyasal programına uygun bir tarzda yürütmektedir.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer: Toplum, bilerek ya bilmeyerek ayrıştırılmaya çalışılıyor. Korku imparatorluğu kurulmaya çalışılıyor.

Anavatan lideri Erkan Mumcu: İktidar, bu olayda gözaltına alınan kimselerin bir iddianameyle isnat edilmek için aylardır beklediklerini, savunma ve adil yargılanma haklarının ellerinden alındığını görmezden gelmektedir.

Bu haber toplam 2196 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.