1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Öğretmen Yer Değiştirme İşlemleri Tam Bir Facia

Öğretmen Yer Değiştirme İşlemleri Tam Bir Facia

Öğretmenler 2010 yılı yer değiştirme işlemlerini heyecanla bekliyordu. Ancak başvular başladığında tam bir facia yaşandı. Herkeste büyük hayal kırıklığı oluştu...

A+A-

Maruf BEÇENE / Özel Haber


Öğretmenler 2010 yılı yer değiştirme işlemlerini heyecanla bekliyordu. Ancak başvular başladığında problem üstüne problem yaşandı. Herkeste büyük hayal kırıklığı oluştu...

İlk gün sistemde yaşanan teknik sorunlar bir çok öğretmenin hizmet süresi doduğu halde başvuru bile yapamayacağı uyurusunda bulunuyordu. Daha sonra bu uyarıya bağlı sorunlar düzeldi ancak tercih edilebilecek okulların listesi açılınca iki veya üç yıldır büyük ümit ve heyecanla bekleyen bir çok öğretmen kelimenin tam anlamıyla hayal kırıklığına uğradı.

Örneğin istanbul'da Rehberlik bıranşı için hiçbir Rehberlik ve Araştırma Merkezinde boş görünmüyor. RAM'lar sistemde bile görünmüyor. Sisteme göre RAM'ların bu sene atama alması imkansız. Ayrıca iki Rehber öğretmeni olan bir kurum açık görünürken aynı ilçede rehber öğretmeni olmayan 10'larca kurum kapalı görünüyor. Anadolu liselerinde de durum farksız. Yine rehber öğretmenlik bıranşında tüm İstanbul'da sadece 6 okul boş görünüyor. Oysa kadrosu yer değitirmeye müsait onlarca Anadolu Lisesi bulunmakta.

Matematik bıraşında da aynı tabloya rastlamak mümkün. Anadolu lisesi Matematik Öğretmenliği için boş olduğu okul idareleri tarafından dahi teyid edilen onlarca okul olmasına rağmen bunlar sisteme yansıtılmamış.

NOT: Bu konuda benzer tespitleri aşağıdaki yorum ekle bağlantısından gönderebilirsiniz.

İLİŞKİLİ HABERLER

2010 İl İçi Atama Başvuruları

2010 İl Dışı Atama Başvuruları

Bu haber toplam 6374 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum