1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Öğretmen Atamaları Tek Seferde Yapılsın'

'Öğretmen Atamaları Tek Seferde Yapılsın'

Türkiye Müfettişler Derneği, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun öğretmen atamaları ile ilgili açıklamalarına destek verdi.

A+A-

 Öğretmen atamalarının, Ağustos ayında tek bir atama ile yapılmasının uygunluğuna işaret eden müfettişler, eğitimde başarı adına bu uygulamanın doğru olacağını dile getiriyor.

Türkiye Müfettişler Derneği Başkanı ve İlköğretim Müfettişi Doğan Ceylan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, bir televizyon programında, öğretmen atamalarının tamamının Ağustos ayında tek bir atama ile yapmayı planladıkları şeklindeki ifadelerini desteklediklerini söyledi.

Doğan Ceylan, "Son yıllarda öğretmen ve sözleşmeli öğretmen atamaları nedeniyle yıl içinde 4-5 kez atama yapılmaktadır. Bu atamalar eğitim-öğretim çalışmalarının düzenli şekilde yürümesine engel olmaktadır" dedi.

Eylül ayında okulların açılmasıyla birlikte boş geçen derslerin ücretli öğretmenlerle kapatıldığını söyleyen Ceylan, şu açıklamayı yaptı: "Yıl içinde yapılan atamalarla sözleşmeli öğretmenlerin çoğunun kadrolu olarak başka okullara atanması, bu öğretmenlerin yerine ise ücretli öğretmenlerden atananların olması nedeniyle eğimin düzeni bozulmaktadır. Bir yandan öğretmenlerin ayrıldıkları okullarda dersler boş geçmek zorunda kalırken diğer yandan kadrolu-sözleşmeli öğretmenlerin atandıkları yerlerde ücretli olarak derse giren öğretmenlerin görevlerine son verilmektedir. Binlerce okulda eğitim öğretim çalışmalarında aksamalar olmaktadır. Üstelik bu öğretmenlerin adaylık döneminde almaları gereken temel ve hazırlayıcı eğitim kursları nedeniyle de karmaşa yaşanmaktadır."

Ataması yapılacak bütün öğretmenlerin yaz tatilinde atamalarının yapılmasının uygun olacağını anlatan Ceylan, bu öğretmenlere adaylık döneminde almaları gereken temel ve hazırlayıcı eğitim kursları verilerek ders yılıyla birlikte sınıflarının başında olmasının sağlanması gerektiğini belirtti.

Ceylan, "Böylece öğretim yılı boyunca öğretmen sirkülasyonu yaşanmasının önüne geçilmiş, eğitim-öğretim çalışmalarının düzenli şekilde yürütülmesi sağlanmış olacaktır. Bu nedenle Bakanlığın öğretmen atamalarının tamamını yaz tatilinde yapmasını son derece doğru bir karar olarak değerlendiriyor ve destekliyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Bu haber toplam 2508 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.