1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. MR Çekerken Müzik Dinlemek Stresi Yok Eder Mi?

MR Çekerken Müzik Dinlemek Stresi Yok Eder Mi?

Ünlü müzik adamı Ozan Doğulu, beyin MR'ına girenlerin kabusu haline gelen cihaz gürültüsünü, işlem boyunca dinlenebilecek bir müziğe çevirdi.

A+A-

 Medya satınalma ajansı Mindshare ve Alman Hastanesi'nin işbirliğiyle gerçekleşen proje, dünyada ilk kez ve yalnızca Alman Hastanesi'nde uygulanıyor. Hastalar, beyin MR'ları çekilirken çıkan gürültüyü, ünlü müzisyen Ozan Doğulu'nun üzerin çalışarak müzik haline getirdiği sesini dinliyor.

Yavaş, orta ve hızlı olmak üzere 3 ayrı versiyonu bulunan aranje, beyin MR'ına giren hastaları cihazın rahatsız edici gürültüsünden kurtarıyor. Beyin MR'ı için MR cihazına alınan hastalar, kendilerine sunulan 3 müzik tarzından birini seçerek, işlem süresini sıkılmadan atlatıyorlar.

Kendisinin de birkaç kez MR'a girdiğini söyleyen Ozan Doğulu, söz konusu fikrin oluşmasını şöyle anlattı: "Kapalı bir ortamda dakikalarca, hem de kımıldamadan nasıl kalacağımı, o gürültüye nasıl katlanacağımı düşünüp kendi kendime stres yapardım. Müzik konusunda dünya görüşüne sahip bir Türk insanı olarak MR'da geçirdiğimiz süre zarfında gürültüden rahatsız olmamızı engellemek için, manyetik alanın yarattığı sesle senkronize şarkılar yaptım. İstediğiniz müzik türüne göre 3 alternatif seçebileceğiniz bu şarkılarla MR sırasında sizleri rahatsız eden bir uğultu yerine güzel notalar duyacaksınız."

Günaydın 

Bu haber toplam 5745 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.