1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Meb Bütçesinde E-performans Dönemi

Meb Bütçesinde E-performans Dönemi

MEB, eğitimde ihtiyaçların öncelikli belirlenmesi, harcamaların azaltılması ve bütçenin şeffaf olarak izlenebilmesini de sağlayacak web tabanlı "e-performans" sistemini kuruyor.

A+A-

HABER7 - Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde ihtiyaçların öncelikli belirlenmesi, harcamaların azaltılması ve bütçenin şeffaf olarak izlenebilmesini de sağlayacak web tabanlı "e-performans" sistemini kuruyor.

2.5 milyon YTL bütçe ile hazırlanacak olan proje 2010 yılında hayata geçecek. Milli Eğitim Bakanlığı ve Tübitak ortaklığında gerekleştirilecek "MEB Bütçesinin Kontrol ve Performans Esaslı Etkin İzlenmesi Bilgi Yönetim Sistemi Projesi" ile MEB'in tüm bütçesi şeffaf hale getirilecek. Proje ile MEB'in katılımcı yaklaşımla bütçe hazırlanmasını ve ölçülebilir kriterlere göre ödeneklerin dağıtılması amaçlanıyor. Toplam 30 ay süreli olan projenin 2010 yılında tamamlanması planlanıyor. TÜBİTAK kaynaklarıyla gerçekleştirilecek "e-performans" projesinin maliyeti ise 2,5 milyon YTL.

-WEB TABANLI SİSTEM İLE MEB BÜTÇESİ ŞEFFAFLAŞACAK-

Hacettepe Üniversitesi ve bazı özel proje ortaklarının da destek vereceği çalışma ile MEB'in daha iyi hizmet üretebilmesi için bütçesinin katılımcılık esaslı olarak etkin planlaması, ihtiyaçların önceliklere göre belirlenmesi, bütçelenmesi ve etkin bir biçimde harcanması amaçlanıyor. Ayrıca bütçenin kurumsal şeffaflık ilkeleri doğrultusunda izlenebilmesine imkan sağlayacak web tabanlı bir sistem oluşturulacak. E-performans kapsamında; bütçe hazırlık kriterleri oluşturulacak ve ön mali kontrol süreçleri de etkin olarak işler hale getirilecek.

-KAMU İHALELERİ ŞEFFAF HALE GETİRİLECEK-

İç kontrol sistemi ve standartlarının oluşturulmasını amaçlayan proje, bütçe performans göstergelerinin geliştirilmesine, sonuç odaklı süreç değerlendirme sisteminin etkin hale getirilmesine ve oluşturulacak İhale Bilgi Sistemi ile kamu alımlarının şeffaf bir şekilde yapılmasına imkan sağlayacak.

Bu haber toplam 1921 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.