1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Manisa Ruh Sağlığı Hastanesinde Afet Tatbikatı

Manisa Ruh Sağlığı Hastanesinde Afet Tatbikatı

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde afet tatbikatı yapıldı.

A+A-

 Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesinde yapılan tatbikata, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Manisa 112 ACil Servis, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile Manisa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli katıldı.

Merkez üssü Manisa olan 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiği varsayımıyla düzenlenen tatbikatta, depremin ardından hastane afet planı hayata geçirildi. Deprem anında hareket tarzlarının uygulandığı tatbikatta servislerin tahliyesi sağlandı.

Tatbikatta, deprem sonrası oluşabilecek yangınlara müdahale ile basit kurtarma ve yaralılara tıbbı yardım yapılması ile ağır yaralıların başka hastaneye nakledilmesi ile araç yardımıyla ağır yaralıların enkazdan çıkarılması da tatbik edildi.

Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi Sivil Savunma Uzmanı Abdullah Kırlı, tatbikat sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Manisa'nın 1. derece deprem bölgesi içinde yer alması nedeniyle afetlere hazırlıklı olmak ve afet durumlarında en iyi hizmeti vermek üzere risk yönetimine büyük önem verdiklerini belirtti.

Bu haber toplam 3515 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.