1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kocaeli Bilgi Evleri Psikolojik Desteği Sürdürüyor

Kocaeli Bilgi Evleri Psikolojik Desteği Sürdürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgi Evleri öğrenci ve velilere yönelik verdiği psikolojik danışmanlık hizmetini sürdürüyor.

A+A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgi Evleri öğrenci ve velilere yönelik verdiği psikolojik danışmanlık hizmetini sürdürüyor. Bu sayede eğitimin önemli saç ayaklarından olan aile ve öğrenci ilişkisi uzman psikologların gözetiminde sağlıklı temellere oturtuluyor.

ANNE- BABA İLİŞKİSİ ANLATILIYOR

Söz konusu psikolojik danışmanlık hizmetlerinin adreslerinden birini de Darıca Kazım Karabekir Bilgi Evi oluşturuyor. Uzman psikolog Merve Zümre Dolaşık rehberliğinde buraya gelen velilere anne-baba ve çocuk ilişkisi detaylı olarak anlatılıyor. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen bilgilendirme toplantılarına Darıcalı veliler yine büyük ilgi gösterdi.

ANNE VE BABAYA DÜŞEN GÖREVLER

Toplantıda bilgi veren uzman psikolog Merve Zümre Dolaşık, anne ve baba tutumlarının çocuk psikolojisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, bu tutumun çocuğun kişisel yapısını, tavırlarını, alışkanlıklarını ve inançlarını büyük ölçüde biçimlendirdiğini söyledi. Özellikle annelere büyük iş düştüğünü ifade eden uzman psikolog, "Bir takım hatalar yapabiliriz. Ama bunların kısa zamanda telafi edilmesi gerekli. Özür dilemek çok önemli. Çocuğa hata ve yanlışlıklar yapıldığında özür dilenmesi gerektiğini öğretin. Evlatlarınızla dahi konuşurken onlarla aynı boy hizasına gelerek yüz yüze samimi bir şekilde diyalog kurmanız ise yararlı olacaktır" dedi.

VELİLER BİLGİLERİ NOT ALDI, SORULAR SORDU

Toplantıya katılan veliler kendilerine verilen bilgileri not ederek, uzman psikolog Dolaşık'a çeşitli sorular yöneltti. Bilgilendirme toplantılarının önemine değinen veliler, söz konusu eğitim hizmeti için Büyükşehir Belediyesi ve Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür etti. Veliler toplantıda ayrıca daha iyi hizmet verebilme adına düzenlenen "Veli memnuniyeti" anketini doldurdu.

Bu haber toplam 3631 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.