1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Klinik Psikolog" Tanımı ve Ünvanı Yasalaşıyor

"Klinik Psikolog" Tanımı ve Ünvanı Yasalaşıyor

Sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde daha iyi ve kaliteli hizmet sunumunun sağlanması amacıyla TBMM'ye verilen bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki yasa teklifinde "Klinik psikolog" ünvanı ile ilgili değişikliklere de yer verildi.

A+A-

Aktüel Psikoloji / Özel Haber


Sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde daha iyi ve kaliteli hizmet sunumunun sağlanması amacıyla  kapsamında TBMM'ye verilen bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki yasa teklifinde "Klinik psikolog" ünvanı ve tanımı ile ilgili değişikliklere de yer verildi.

Yasa teklifinin gerekçesinde ihtiyaç olduğu halde kanuni tanzimi bulunmayan sağlık mesleklerinin yeniden düzenlenmesi gereğine vurgu yapıldı.

Yasa teklifinde klinik psikolog'dan anestezi uzmanına, fizyoterapistten odyolog ve diyetisyene kadar bir çok mesleğin tanımlanması ve ünvanı ile ilgili değişikliklerin yapılması talep ediliyor.

2. Torba Yasası'nda klinik psikolog ünvanı

Yasa teklifinde Psikolog ve Psikolojik danışmanları ilgilendiren en önemli değişiklik ise, "11/4/1928 tarihli ve 1219 sayılı tababet ve şuabati sanatlarının icrası"na dair kanunda yer bulamayan psikolojik hizmetlerin yasal zemine kavuşuyor olması oldu. Çünkü bu yasa teklifi bu haliyle meclisten geçerse "Klinik Psikolog" tanımı kanuni bir zemine kavuşacağı gibi, kimlerin hangi aşamalardan sonra "klinik psikolog" ünvanı edinecekleri de netlik kazanmış olacak.

Bu yasa değişikliği ne anlama geliyor. Ayrıntılar için tıklayınız

Yasa önerisinin tümünü indirmek için tıklayınız


Bu haber toplam 12421 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum